URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2024, 17:38

Bihorel: Șapte observații despre serbarea Art Nouveau

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

1. Oradea e singura localitate din țară în rețeaua orașelor Art Nouveau. Mai bine decât în rețeaua fraților Cămătaru' sau în rețelele traficanților de droguri.

2. În spațiul de limbă germană, Art Nouveau e cunoscută ca Seccession. Termen preferat de conducerea UDMR.

3. E păcat că serbăm o singură zi faptul că orașul aparține de Art Nouveau pentru că el are acest stil arhitectonic tot timpul anului.

4. Nu înțeleg de ce nu se fac proiecții pe clădiri în fiecare seară, dacă tot ne pretindem oraș turistic.

5. În ziua Art Nouveau a fost mai multă lume ca de defilarea de 23 august, așa că circulația ar fi trebuit întreruptă, că se urcau mașinile pe pietoni.

6. Acum înțeleg de ce se spune despre orădeni că sunt cu nasul pe sus. Păi, la așa cădiri frumoase, e păcat să mergi cu capul în pământ.

7. Și în alte orașe din țară localnicii umblă cu nasul pe sus, dar asta ca să vadă dacă nu le cade tencuiala în cap de pe clădirile lăsate în paragină.
 

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Taman când să spun că Bihorel are simțul umorului ...
... hop și Chirilă cu pct. 7, care e precum unul care n-a mai ieșit de multă vreme din oraș. Bihorelule, ia și tu calea către restul țării, într-un turneu ... și nu te mai făloșii cu faptul că veche Oradea a fost construită de unguri, austrieci, evrei, etc. Du-te de vezi cum arată orașele, satele și drumurile din Moldova. S-au din Maramureș. Ba chiar și din Oltenia dacă faci o escală prin Banat. O să rămâi surprins că șantietele nu se văd la tot pasul, ca la Oradea, dar sunt curate și întreținute localitățile mai bine ca la noi în județ. O să ai ocazia să vezi chiar județe după Carpați, unde se trage a doua autostradă. O să vezi și industrii unde salariile sunt duble ca aici, la bihoreni ... și o să vezi centre istorice din câteva orașe aerisite și unde oamenii chiar se pot relaxa, fără debandada și haosul pe care îl vezi la noi. Și nimeni pe acolo nu se fălosește cu ce frumos e la ei pe câteva străzi din centru, din moment ce ei se duc acasă să se simtă bine, nu terchea-berchea tot timpul la terase și în pelerinaj pe bulevard.
Postat 23 Iunie 2024, 10:42 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON