URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2024, 12:31

Bihorel: La galerie se înjură-n prostie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de fotbal FC Bihor stă bine: galeria ar face față cu brio unui campionat rural de înjurături, doar cu punctele din clasament avem probleme. 

Am văzut la lucru mâna de oameni care au scandat permanent la meciul cu craiovenii lui Mititelu.

Acum aud că la meciul cu Csíkszereda, printre altele lideri în Liga a II, au băgat din top sudalme la adresa maghiarilor. 

Cât de tontălău să fii să faci asta în Oradea, unde nu există român să nu aibă un prieten maghiar sau un maghiar să nu fi cunoscut o prietenă româncă? 

Ca să nu mai apară astfel de probleme, se impun măsuri urgente:

1. Toți cei 15 membri ai galeriei să-și încurajeze echipa doar prin semne.

2. Ca să fim siguri că nu se aude niciun sunet, suporterii vor fi duși la vestiare, oricum acolo e  mai cald și nu-i plouă.

3. Cei care totuși nu se pot stăpâni să nu înjure, să o facă în limba engleză și să li se adreseze rușilor.

4. Nicio echipă din Liga a II-a să nu mai vină la Oradea, pentru că, după cum se vede, băștinașii nu suportă veniturile.

5. Suporterii să fie amendați de Poliție, iar procesul verbal să fie scris în limba maghiară.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON