URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 August 2013, 12:01

Big Brother în păduri, pentru a prinde hoţii de lemne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca să stopeze furturile masive de lemne din pădurile bihorene, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, vrea să monteze camere de filmat printre copaci.

"În colaborare cu Poliţia şi cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, vrem să punem camere de luat vederi în Padiş şi la ieşirile din judeţul nostru căte Cluj şi către Alba, pentru că se fură prea multă materie lemnoasă", a spus Cornel Popa, într-o conferinţă de presă ţinută marţi, în Padiş.

Ideea este încă în fază incipientă, astfel că detalii despre implementarea ei nu au fost precizate. Cert este că aceste camere de filmat ar urma să-i surprindă pe cei care ies ilegal cu lemne din pădurile din Apuseni.

Măsura anunţată de Popa vine după ce un control al Ministerului Apelor şi Pădurilor în zona Dobreşti a demonstrat că în ultimii ani s-au furat 6.000 de metri cubi de lemne, în valoare de peste 2 milioane de lei. Un control similar este în desfăşurare şi în Parcul Natural Apuseni, concluziile nefiind încă făcute publice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Dar SALARIILE ALEA MARI....
Da SALARIILE ALEA MARI de ce le iau UNII in tara asta !? Poti sa pui o mie de camere daca cei ce sunt autorizati si platiti sa pazeasca padurea nu isi fac ,,treaba'' mai din ,,lenevie'' mai din ''interes'' o sa se ,,FURE FILMAT'' .
Postat 08 August 2013, 13:15 de cetatean
hai sictir
ciordele, mai bine ai trimite politia pe ei, ca hotii sint de la tine din partid....
Postat 08 August 2013, 12:30 de ciordel popa
ziaristi de doi bani
pupincuristii de ziaristi locali , continua sa le faca campanie celor de la usl , ca deh , asa o duc si ei bine. de un an si ceva , nu s-a miscat nimic in judet , drumurile sunt praf , padurile se fura la fel , sau chiar mai rau decat anul trecut . banii facuti din furtul padurilor ajung la popa prostu , care ii trimite la mitici la bucuresti , si din ce mai ramane , se lafaie prostu cu apropiatii lui , fara a-i dearanja cineva. si totusi nici un articol in vreun ziar in care sa se ia cineva de aceasta sdreanta . Da oare de ce?.
Postat 08 August 2013, 01:03 de eu
bravo popa prostu
popa prostu , pune camere ca sa vada cine fura si nu cotizeaza la partid si la buzunaru lui , nu pentru a opri hotiile . si asta pe banul public.
Postat 08 August 2013, 00:53 de eu
Popa Prostu nu se dezminte !?!
Atunci o să ieşim cu lemnele furate pe la Arad, Sălaj şi Satu-Mare iar de acolo către destinaţiile iniţiale !?! Iar cu camerele video, receivere, dispecerate, etc, atenţie şi mai uşor la parandărăt, că sunt monitorizate wireless de Autoritatea Naţională pentru Supravegherea Achiziţiilor Publice !?!
Postat 07 August 2013, 17:28 de Carp III
..se fura prea mult...
Don Corleone ,cornel am vrut sa zic ,nu mai bine le trimiteti o circulara pe linie de partid sa rareasca cursele nu padurile ?
Postat 07 August 2013, 16:44 de pusca si curaua lata
prosti si prosti inghitite de romani, face USL parte la SPAGA :))
cum sa stopeze ce au licenta de exploatare ?:))))) sa fim seriosi !
Postat 07 August 2013, 14:39 de :))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON