URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Septembrie 2013, 09:19

Bibliotecari din toată ţara, la Oradea: În ultimii 3 ani, şcolile n-au primit fonduri pentru achiziţia de cărţi noi în biblioteci! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 300 de bibliotecari din toată ţara, dar şi invitaţi din Ungaria, din Republica Moldova şi SUA, participă, de miercuri până vineri, la cea de-a 24-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, găzduită de Biblioteca Universităţii din Oradea.

De la debutul conferinţei, preşedintele asociaţiei, Mircea Regneală, a ţinut să laude sediul şi dotările bibliotecii universitare din Oradea, constatând că este printre puţinele construite în România post-comunistă. Totodată, Regneală le-a spus tuturor bibliotecarilor că trebuie să se conformeze noului lor statut, care depăşeşte simpla pază a cărţilor. "Bibliotecarul s-a transformat în om de referinţă, îndrumător al cititorului. Noi suntem în competiţie cu internetul", a spus şeful asociaţiei naţionale.

Pe de altă parte, Regneală a criticat Ministerul Educaţiei pentru că, susţine el, în ultimii trei ani şcolile din România nu au primit niciun leu pentru achiziţia de cărţi noi în biblioteci. "Ce ţară e asta? E dramatic", a spus şeful bibliotecarilor.

La debutul conferinţei, pe lângă şefa Bibliotecii universitare orădene, Florica Ujoc, şi prorectorul Sorin Şipoş, au mai luat parte şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean, şi viceprimarul Ovidiu Mureşan. Cel din urmă a şi stârnit aplauzele bibliotecarilor după ce a spus că reţelele de socializare le taie elevilor cheful de citit. "Nu ştiu cine a inventat Facebook-ul ăsta. Jumătate din timp şi-l petrec pe Facebook. E bine că socializează, dar nu trebuie să uite cărţile", a spus Mureşan.

În cadrul conferinţei, bibliotecarii susţin peste 60 de comunicări ştiinţifice, împărţite în 13 secţiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
decimare
ce papagali si ziaristii astia, baga 10 poze cu formele fara fond de la prezidiu si una singura cu ceea ce apare in titlu, recte BIBLIOTECARI DIN TOATA TARA. vai de voi, ziar de citit pe privata.
Postat 05 Septembrie 2013, 15:02 de sandel
Bibliotecar de referinţă = martor mincinos?
I. "Bibliotecarul s-a transformat în om de referinţă, îndrumător al cititorului. Noi suntem în competiţie cu internetul", a spus şeful asociaţiei naţionale. 1. O bibliotecară care îşi lasă în mod constant proprii copii în ”grija” Internetului, Tv-ului şi a tot felul de anturaje majoritar adulte, neconforme şi segregaţioniste, respectiv îi îndepărtează de celălalt părinte al lor, dovedit a fi unul responsabil = bibliotecar de referinţă? 2. Un martor mincinos (şi cointeresat) în procese în care sunt implicaţi copii şi care, prin mărturia dată, contribuie major la afectarea în sens negativ a destinelor acestora, poate fi un bibliotecar de referinţă, inclusiv şef(ă) BUO? P.S. Pantea F.L.&T.R., respectiv ”George” de ”Sorbonica” (a nu se confunda cu U.O.) ştiu de ce!
Postat 05 Septembrie 2013, 14:03 de stefan
Să ne facem că vorbim - Ovidiu Mureşan. Pe când ”tratarea”/prevenţia conformă a cauzelor?
I. ”Nu ştiu cine a inventat Facebook-ul ăsta. Jumătate din timp şi-l petrec pe Facebook. E bine că socializează, dar nu trebuie să uite cărţile”, a spus Mureşan. 1. Faptul că Ovi Mureşan, fost director comercial Romtelecom Bihor, nu ştie cine este inventatorul Facebook-ului nu miră pe multă lume; 2. Ca părinte ar trebui să ştie însă, că un părinte responsabil nu permite ca propriul său copil să substituie cititul cărţii cu o reţea de socializare; 3. Dle Mureşan: Oare de ce sunt aţâţia părinţi care neglijează acest aspect esenţial? Două cauze/răspunsuri probabile: a) actualul salariu minim net pe economie, aspect de care sunteţi cam străin; b) lipsa locurilor de muncă în România pentru mulţi părinţi oneşti şi responsabili, necionalagii politici şi cu buzunarul/”plicul” gol.
Postat 05 Septembrie 2013, 14:01 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON