URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 02 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Octombrie 2024, 15:25

Bianca Benea a câştigat Cupa României la spadă individual feminin, confirmând revenirea spectaculoasă în competiţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revenirea spectaculoasă în competiţii a spadasinei bihorene Bianca Benea a continuat în ultimele două zile ale lunii septembrie, când la Bucureşti au avut loc întrecerile Cupei României la spadă seniori, iar orădeanca legitimată la clubul CSM a reuşit să se impună categoric în concursul individual feminin, adjudecându-şi trofeul pus în joc.

Bianca Benea a triumfat la capătul unui concurs în cadrul căruia au tras 63 de spadasine. Orădeanca a obținut șase victorii în faza grupelor, calificându-se de pe prima poziție în fazele eliminatorii. Mai departe, Benea a înregistrat următoarele rezultate: 15-4 cu Roxana Mihaela Bulborea (Farul Constanța) pe abloul de 32, 15-12 cu Natalia Constantin (Steaua București) pe tabloul de 16, 15-9 cu Mihaela Leonte (CSU Tîrgu Mureș) pe tabloul de 8, 15-9 în semifinale cu Alexandra Predescu (Steaua București), respectiv 15-11 în finala cu Emma Sont (Steaua București).

Colegele Biancăi din echipa CSM s-au clasat după cum urmează: locul 12 prin Alexandra Drăgan, locul 32 - Petra Jurău şi pe locul 34 - Maria Cîmpan. Ultimele două s-au eliminat între ele însă pe tabloul de 64.

Un rezultat bun, după o evoluţie dătătoare de speranţe pentru următoarele competiţii, a înregistrat însă Andrea Muntean, sportiva clubului Crişul Oradea, care este pregătită de antrenorul Nicolae Ille şi care, la doar 17 ani, a ocupat locul 10 în concursul individual al senioarelor.

La echipe, fetele de la CSM Oradea s-au clasat pe locul 3, după un meci decis la limită cu formaţia CSU Universitatea Craiova. De menţionat este însă şi asaltul strâns dintre CSM Oradea şi CSA Steaua (câştigătoarea cupei) din semifinale. La final, experienţa echipei Steaua şi-a spus totuşi cuvântul.

La masculin, în proba individuală de spadă din cadrul Cupei României, LPS Bihorul Oradea a avut doi reprezentanţi, pe Gabriel Popa şi Mihnea Codrean.

La finalul concursului, Gabriel s-a situat pe poziţia a 7-a, după un parcurs foarte bun. Acesta a început faza grupelor cu cinci victorii şi o înfrângere, urmând să-i învingă pe tabloul de eliminare directă, în ordine, pe stelistul Adrian Stanciu, sătmăreanul Marton Mezinger (nr. 1 în clasamentul la zi din ierarhia U20) şi pe campionul naţional din acest an, Alin Mitrică. Pe tabloul final de 8, orădeanul a fost învins însă de către Mihail Oprea de la CSU Craiova, cu scorul de 15-7.

Gabriel are doar 16 ani şi este numărul 1 in ierarhia la zi a categoriei U17.

La rândul său, Mihnea Codrean s-a clasat pe locul 53.

Sportivele de la CSM Oradea şi cei de la LPS Bihorul sunt pregătiţi de antrenorul Andrei Timoce, care a şi concurat la aceste întreceri pentru CSU Târgu Mureş, iar la individual a cucerit medalia de bronz, după ce s-a situat pe locul 3, în timp ce cu echipa mureşeană a cucerit argintul, în urma clasării pe poziţia secundă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4857 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON