URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iulie 2021, 18:41

Bazinul Olimpic din Oradea ar putea fi redeschis la finalul anului. În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a bazinului olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea sunt finalizate în proporție de 75%.

Au finalizat amenajările exterioare

Potrivit unui comunicat al Primăriei, bazinul închis pentru lucrări anul trecut ar urma să fie redat sportivilor orădeni și publicului larg în luna decembrie.

„Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu ar urma să-și redeschidă porțile la finalul acestui an. În prezent, 75% dintre lucrări sunt finalizate și continuă cu renovarea cuvei, precum și cu realizarea diverselor instalații necesare cum ar fi cele sanitare, termice și de ventilații”, se menționează în comunicat.

Până în prezent, constructorii au finalizat amenajările exterioare, de la montarea acoperișului de policarbonat la refacerea accesului la bazin și a parcărilor, au realizat în proporție de 95% lucrările interioare la instalațiile sanitare, termice și de ventilații și în procent de 75% intervențiile la instalațiile electrice, cele de curenți slabi și cele de semnalizare la incendiu.

„Se mai lucrează încă la instalațiile sanitare, termice și de ventilații, instalațiile electrice, curenți slabi, semnalizare incendiu, amenajările interioare și la reabilitarea cuvei”, au mai transmis comunicatorii Primăriei care au precizat că „investiția ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an”.

Mai modern și economicos...

Odată finalizată investiția, „se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros”.

În urma lucrărilor, bazinul olimpic va putea organiza competiții de înot pentru sportive la standard ale Federației Internaționale de Natație, precum și activități de agrement pentru publicul larg în condiții de siguranță.

Capacitatea arenei în cele două gradene este de 828 de locuri pentru spectatori și 11 locuri pentru oficiali.

Lucrările, în valoare de 16,6 milioane lei fără TVA, sunt realizate de asocierea formată din firmele Sport Play Sistems și MBS Group care a și construit bazinul olimpic pe timpul fostului primar Petru Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pe saracie
Iar au pus cea mai ieftina faianta pe care au gasit-o? speram ca macar acum la renovare sa puna ceva mai de calitate, pentru ca inainte arata dezolant. Faianta similiara cu cea de pe vremea raposatului, toate tevile la vedere si sanitare de cea mai ieftina calitate posibila. Daca au inceput cu faianta ieftina, probabil vor continua pa acelasi trend...
Postat 28 Iulie 2021, 10:26 de marius_ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7413 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON