URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2021, 19:48

Bazinul didactic de înot din Săcueni, inaugurat cu întârziere, în prezenţa mai multor politicieni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul didactic de înot construit la Săcueni a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute. De la eveniment n-au lipsit politicienii, în frunte cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi deputatul UDMR, Szabó Ödön, deşi nu este clar ce contribuţie au avut aceştia la realizarea investiţiei. De asemenea, din partea CJ Bihor, instituţie care a demarat şi derulat proiectul, cu bani de la bugetul central, a tăiat panglica vicepreşedintele Călin Gal. 

Alături de ei au mai fost subprefectul susţinut de UDMR, Bothazy Nándor, primarul oraşului Săcueni, Béres Csaba, precum şi şeful Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, Vitalyos Barna. 

Cei şase oficiali au tăiat de fapt două panglici alăturate, una cu tricolorul românesc şi una cu tricolorul maghiar. Cum guvernul ţării vecine nu a contribuit în vreun fel la realizarea investiţiei, singura explicaţie pentru asta ar putea fi faptul că Săcueni este un oraş cu populaţie majoritar maghiară. 

Potrivit unui comunicat transmis luni de Consiliul Judeţean Bihor, ceremonia a avut loc sâmbătă, 18 septembrie. Complexul didactic de la Săcueni este primul din şapte similare care se află în lucru în judeţul Bihor, proiectele fiind demarate pe vremea fostei administraţii judeţene, conduse de UDMR, PSD şi ALDE.

Complexul din Săcueni are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune. Valoarea proiectului se ridică la 5,4 milioane de lei, iar firma responsabilă de construcţie este Costa Voc Impex SRL. 

"Ne bucurăm că am reuşit să grăbim lucrările şi să redăm acest bazin circuitului sportiv din judeţul Bihor, care face parte dintr-o reţea de bazine dedicate elevilor din Bihor. Le mulţumim constructorilor, echipei ADD Bihor şi primarilor pentru realizarea acestor proiecte", a precizat, potrivit informării, Călin Gal, vicepreşedintele CJ Bihor. 

Investiţia a fost finalizată cu întârziere. Potrivit proiectelor iniţiale, bazinele trebuiau să fie gata în februarie 2020, pe vremea fostei administraţii.

Cele şase bazine care se află încă în lucru sunt în Nucet, Beiuş, Ştei, Salonta, Marghita şi Valea lui Mihai.

Bugetul alocat pentru întreaga investiţie, inclusiv cea din Săcueni, este de 35,7 milioane de lei. Cu excepţia oraşului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localităţi firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Consiliul Judeţean Bihor, prin Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, "al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului", se arată în informarea oficială.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ok
Sa dea dumnezeu sa-l foloseasca sanatosi dar am spus si cand au anuntat investitia ca e o prostie in Sacueni si Valea lui Mihai. Sau alea sunt deja orase si nu stim noi. Voi merge sa vizitez bazinele alea peste 3 ani sa vad cum arata dupa ce stau nefolosite atata vreme. Pt localitatile astea mici sunt o gaura financiara(sau pt cine le plateste).
Postat 21 Septembrie 2021, 09:40 de nihil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON