URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2021, 10:57

"Bătaie" pentru cele 12 posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între cei 40 de candidaţi sunt şi trei orădeni

'Bătaie' pentru cele 12 posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între cei 40 de candidaţi sunt şi trei orădeni Judecătorii Mihail Udroiu, Gabriela Ţarcă şi Adina Cioflan (dreapta) concurează pentru un post la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei magistraţi orădeni s-au înscris la concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, concurs care se desfăşoară până în luna decembrie, doi dintre ei, Adina Cioflan şi Mihail Udroiu fiind la a doua încercare după ce, la precedentul examen, au picat la proba de interviu.

În total, la competiţia programată pentru perioada iulie - decembrie 2021, candidează 40 de magistraţi pentru ocuparea a 12 posturi vacante, la secţiile Penală, Civilă şi de contencios administrativ şi fiscal ale instanţei supreme. 

La concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pot înscrie judecătorii cu o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în magistratură şi 3 ani în funcţia de judecător la Curtea de Apel, cu calificativul "foarte bine" la ultimele 3 evaluări şi care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Concursul constă în două probe: o evaluare a celor mai relevante hotărâri judecătoreşti pronunţate şi redactate de candidaţi în ultimii 5 ani ori lucrări de specialitate publicate, respectiv un interviu. Rezultatul competiţiei va fi făcut public după 14 decembrie. 

Între cei 40 de candidaţi se numără şi trei magistraţi din Bihor - Gabriela Ţarcă, Adina Cioflan și Mihail Udroiu, care activează în cadrul Secţiei penale a Curţii de Apel Oradea şi vizează unul dintre cele 4 posturi vacante din cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi.

Adina Cioflan şi Mihail Udroiu au participat şi la concursul de promovare organizat iarna trecută, când au fost declarați respinși după a doua şi ultima probă, cea a interviului.

În cazul lui Mihail Udroiu, rezultatul a constituit o surpriză, în condiţiile în care, la 44 ani, judecătorul este unul dintre cei mai titraţi magistraţi români în materie penală, iar, la prima probă a respectivului concurs de promovare, a fost singurul candidat din ţară care a întrunit punctajul maxim de 50. 

La respectiva competiţie s-au înscris 12 candidaţi pentru 14 posturi vacante şi au fost admişi doar doi, între care şi un judecător orădean, Laura Soane, care a întrunit 92 de puncte din 100.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
unul dintre cei mai titraţi magistraţi români?!
Mi se pare ciudat ca la 44 de ani sa nu stii ce stie oricine: proba interviului a fost introdusa pt. a decide pe cine/ce vor la iccj/inm/instante milfetele din csm (sarut mana, doamna savonea!).Si mai ciudat e ca onor magistratii stau cu botul pe labe (dar isi pazesc ciolanul) si nu au cerut eliminarea acestei probe a bunului plac, interviul, si inlocuirea lui cu niste teste, de pilda testul la stres!
Postat 27 August 2021, 11:36 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON