URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
05 Iunie 2024, 18:31

Bătaie „electorală” în Bihor: Un bărbat din Marghita s-a ales cu nasul şi arcada sparte, iar agresorul cu dosar penal

Bătaie „electorală” în Bihor: Un bărbat din Marghita s-a ales cu nasul şi arcada sparte, iar agresorul cu dosar penal surse imagini: captură video / Maszol.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Marghita a ajuns la spital cu nasul şi arcada sparte, după ce a fost lovit cu pumnii de un vecin, pe care l-a apostrofat că rupe afişele electorale ale candidatului UDMR la Primăria Marghita, actualul viceprimar Demián Zsolt. Bătăuşul este cercetat pentru loviri.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, povestea a început săptămâna trecută, când vandalul a fost imortalizat de camera de supraveghere montată pe casa unui marghitean în timp ce rupea afişele electorale cu viceprimarul. În înregistrare (video jos) se vede cum un biciclist se opreşte în dreptul unei case, rupe afişele de pe poartă şi pleacă.

Ca să-l ruşineze pe vandal, omul a publicat înregistrarea pe reţelele de socializare, iar filmuleţul a devenit „viral” printre locuitorii oraşului. Aşa l-a recunoscut pe "activistul" liberal un vecin de-al său. Marţi, când l-a întâlnit pe stradă, în faţa casei, omul l-a oprit şi l-a apostrofat, atrăgându-i atenţia că ceea ce a făcut nu e nici etic, nici legal.

Enervat, vandalul a răspuns violent. L-a îmbrâncit spre poartă, iar când marghiteanul a intrat în curte, în speranţa că va scăpa, bătăuşul l-a urmat şi a continuat să-l lovească.

În final, victima a sunat la 112 şi a fost transportată la spital cu arcada şi nasul sparte, iar agresorul său a fost ridicat şi condus la sediul Poliţiei Marghita, pentru audieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, în caz s-a întocmit dosar penal. „În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și violare de domiciliu”, a declarat reprezentanta IPJ Bihor, precizând că cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale le permite partidelor să amplaseze afişe electorale în alte locuri decât cele special amenajate numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor. În acest caz, proprietarul casei şi-a dat acordul în scris pentru ca echipa de campanie a UDMR să lipească pe poarta de intrare în locuinţă afişul electoral al lui Demián. 

(video: Facebook Echipa lui Demian Zsolt és Csapata)

Pentru funcția de primar al municipiului Marghita se întrec șase candidați: Demián Zsolt (UDMR), Marcel Sas-Adăscăliții (PNL, primarul în funcție), Cosmin Durnea (PSD), Kuti Klára-Tünde (AUR), Valerian Ienciu (USR) și Claudiu-Ioan Ciarnău (candidat independent).

Echipa de campanie a lui Demián Zsolt a arătat, pe Facebook, că, în alte cazuri, afișele UDMR au fost mâzgălite

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON