URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2021, 09:42

Bărbat înecat în Lacul Vida din Bihor. A căzut dintr-o barcă (VIDEO)

Bărbat înecat în Lacul Vida din Bihor. A căzut dintr-o barcă (VIDEO) (foto: ISU Crişana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a murit în apele Lacului Vida din comuna Dobreşti. Bărbatul a căzut joi seara dintr-o barcă. Pompierii ISU l-au căutat timp de câteva ore, până după lăsarea întunericului, şi au reluat căutările vineri dimineaţa, găsindu-i trupul neînsufleţit la o adâncime de circa 4 metri.

"În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 18.35,  ISU BH a fost anunțat că un bărbat a dispărut în apele Lacului Vida, din comuna Dobrești, apelantul precizând faptul că acesta a căzut dintr-o barcă. La fața locului au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Secției Beiuș, din care unul de căutare/salvare de la înec și unul de prim ajutor calificat. Pompierii au acționat cu barca din dotare pentru căutarea bărbatului, până la ora 22.05. În dimineața zilei de vineri, 30 iulie a.c., se reiau căutările, în sprijinul forțelor de intervenție fiind solicitat și un echipaj de scafandri din cadrul Salvamont-Salvaspeo Cluj", a transmis mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Reprezentanta ISU Crişana a revenit cu informaţii potrivit cărora bărbatul a fost găsit înecat. "În jurul orei 09.00, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au găsit, la aproximativ 25 de metri de malul lacului, la o adâncime de circa patru metri, trupul neînsuflețit al bărbatului, în vârstă de 34 de ani", a informat mr. Roşca.

(video: ISU Crişana)

După ce şi la începutul săptămânii, în Oradea, un copil de 14 ani, aflat la scaldă, a murit în apele Crişului Repede, în zona Podului Carol I, ISU Crişana a transmis o serie de recomandări pe care bihorenii sunt chemaţi să le şi pună în practică.

"Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii în județul nostru! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi", se arată într-o informare a ISU Crişana.

Pompierii le spun părinţilor, totodată, să-şi supravegheze atent copiii, chiar şi pe cei care ştiu să înoate: "Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON