Un bărbat în vârstă de 34 de ani a murit în apele Lacului Vida din comuna Dobreşti. Bărbatul a căzut joi seara dintr-o barcă. Pompierii ISU l-au căutat timp de câteva ore, până după lăsarea întunericului, şi au reluat căutările vineri dimineaţa, găsindu-i trupul neînsufleţit la o adâncime de circa 4 metri.
"În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 18.35, ISU BH a fost anunțat că un bărbat a dispărut în apele Lacului Vida, din comuna Dobrești, apelantul precizând faptul că acesta a căzut dintr-o barcă. La fața locului au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Secției Beiuș, din care unul de căutare/salvare de la înec și unul de prim ajutor calificat. Pompierii au acționat cu barca din dotare pentru căutarea bărbatului, până la ora 22.05. În dimineața zilei de vineri, 30 iulie a.c., se reiau căutările, în sprijinul forțelor de intervenție fiind solicitat și un echipaj de scafandri din cadrul Salvamont-Salvaspeo Cluj", a transmis mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
Reprezentanta ISU Crişana a revenit cu informaţii potrivit cărora bărbatul a fost găsit înecat. "În jurul orei 09.00, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au găsit, la aproximativ 25 de metri de malul lacului, la o adâncime de circa patru metri, trupul neînsuflețit al bărbatului, în vârstă de 34 de ani", a informat mr. Roşca.
(video: ISU Crişana)
După ce şi la începutul săptămânii, în Oradea, un copil de 14 ani, aflat la scaldă, a murit în apele Crişului Repede, în zona Podului Carol I, ISU Crişana a transmis o serie de recomandări pe care bihorenii sunt chemaţi să le şi pună în practică.
"Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii în județul nostru! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi", se arată într-o informare a ISU Crişana.
Pompierii le spun părinţilor, totodată, să-şi supravegheze atent copiii, chiar şi pe cei care ştiu să înoate: "Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.