URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Septembrie 2021, 17:35

Bănci care își așteaptă profesorii. Casa Corpului Didactic din Bihor anunţă noile cursuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Debutul de an școlar e în linie dreaptă. Este vorba despre un eveniment care antrenează nu doar elevi și cadre didactice, ci și alte numeroase entități interesate de dezvoltarea tinerei generații – instituții guvernamentale, organizații având ca preocupare educația, părinți, antreprenori din zona activităților private. În județul Bihor, Casa Corpului Didactic (CCD) este un astfel de vector.

Programe acreditate

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri, CCD Bihor le reaminteşte dascălilor că au obligaţia de a se instrui în permanenţă şi anunţă ce cursuri va relansa în această toamnă: „Educația în școala pentru toți” (25 credite profesionale transferabile), „Engleza pas cu pas. Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză” (22 credite), „Management performant în instituțiile de învățământ preuniversitar (30 credite), „Strategiile comunicării la nivelul unității de învățământ” (16 credite), „Consiliere și orientare în mediul școlar” (25 credite).

„Cadrele au obligația de a se instrui în permanență, iar Casa Corpului Didactic concentrează informații de care angajații din sistemul de învățământ au nevoie, pentru a fi agenți ai inovației și reformei în educație. Profesorii interesați pot obține detalii suplimentare solicitându-le dnei prof. Denisa Luca, metodist CCD Bihor (tel. 0771 272 189)”, se arată într-un comunicat al instituţiei, asumat de directoarea Mioara Ţigan.

Site îmbunătăţit

De asemenea, Casa a notificat printr-o adresă remisă unităților din întreg județul că în intervalul 9-14 septembrie se desfășoară întâlniri cu responsabilii cu formarea continuă și dezvoltarea profesională din unitățile de învățământ preuniversitar. Aceste reuniuni de lucru sunt găzduite de școli din municipiu și din județ, conform unei arondări zonale (la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, respectiv Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita), și vor aduce precizări legate de sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile.

Cu sediul pe strada Mihai Eminescu nr. 1, CCD Bihor reunește resurse orientate spre formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Instituția ţine să contribuie la modernizarea și implementarea unor standarde care să asigure o ținută europeană școlii românești, după cum se mai arată în comunicat.

Doritorii pot accesa şi site-ul www.ccdbihor.ro, care a trecut printr-un facelift tehnologic, intuitiv și bogat în informații.

„Paperless”

Pe lângă programele de formare, CCD mai pregăteşte ceva: o publicaţie electronică, dedicată şcolii.

„Pentru prima parte a acestui semestru, această instituție, care funcționează pe lângă Inspectoratul Școlar Județean, are în vedere și lansarea unui periodic în format electronic, care să aducă la aceeași masă profesori, elevi, părinți, protagoniști din zona educației, pentru un schimb fertil de idei și viziune. Secțiunile acestui flipbook (aplicații digitale, știință și popularizare, ecologie, digitalizare, tehnologie, etică) sunt gândite astfel încât să includă informații și opinii de interes, într-un limbaj publicistic contemporan. „Paperless” vă va aduce pe telefonul mobil o școală oricând frecventabilă”, se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
frectie cu tocat bani
am cateva prietene care lucreaza in invatamant... aceste cursuri sunt bune la tocat bani.
Postat 09 Septembrie 2021, 08:29 de sasi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON