URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Noiembrie 2011, 10:36

Băiatul primei familii din România care a primit o casă Habitat, campion mondial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Habitat pentru Umanitate Beiuş îi spun Teo "copilul de aur", dar nu pentru că e vreun manelist. Teofil Herghelegiu, băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România, a devenit campion mondial la Asihara Karate, după ce a cucerit aurul la competiţia ce s-a ţinut în weekend la Bucureşti. Au fost prezenţi peste 300 de sportivi din întreaga lume, iar competiţia a fost pentru prima dată organizată în România datorită rezultatelor bune pe care sportivii români le-au avut în ultimii ani.

"Un aport însemnat l-a avut şi Teo, care practică acest sport încă dinainte de a merge la şcoală, de la vârsta de 6 ani. Atunci, după doar jumătate de an de antrenament a obţinut prima lui medalie de aur. A fost doar începutul unei întregi serii de trofee obţinute care-i umplu pereţii casei şi care au culminat în acest an cu obţinerea titlului mondial", se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei din Beiuş, care se mândreşte cu puştiul devenit campion mondial.

De altfel, cucerirea aurului la acest concurs a fost un deziderat de-al lui Teodor. "Chiar dacă sunt obişnuit cu astfel de concursuri, n-a fost deloc uşor. Ştiam de campionat de anul trecut şi atunci mi-am propus să obţin un trofeu, dar nu mă gândeam că voi obţine chiar titlul mondial. Acum sunt foarte bucuros şi am mari speranţe de viitor în acest sport", a mărturisit Teo în faţa colegilor şi a profesorilor care-l aplaudau în picioare după revenirea la şcoală.

Pentru a obţine această performanţă a avut nevoie de foarte multă pregătire şi ambiţie. Cu luni bune înainte de campionat s-a antrenat intensiv, iar cu puţin timp înainte de competiţie a participat cu lotul naţional la un stagiu de pregătire de o săptămână, timp în care a făcut zilnic câte două antrenamente de câte două ore fiecare.

Teo este băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România şi avea abia 2 luni când părinţii l-au adus într-un coş în casa la care au muncit timp de doi ani alături de vecini şi voluntari. Până să beneficieze de o casă Habitat în chirie, familia Herghelegiu locuise într-o cameră mică şi friguroasă dintr-o casă veche în Beiuş.

"Dacă n-am fi avut casa asta, n-am fi avut nici măcar spaţiu pentru toate trofeele pe care le-a obţinut Teo. Însă pe de altă parte nici nu cred că ar fi avut şansa să practice acest sport şi să ajungă unde este acum, deoarece o mare parte din antrenament o face acasă", spune Vasile Herghelegiu, tatăl lui Teo.

Clubul TGC Beiuş la care e înscris Teo îl are ca antrenor pe sensei Gheorghe Toderici, care de 12 ani îi învaţă pe copii din Beiuş artele marţiale, obţinând an de an performanţe tot mai mari ajungând ca acum să participe alături de şase sportivi în lotul naţional.

"Am participat anual la două-trei competiţii naţionale şi întotdeauna ne-am întors cu multe medalii. De exemplu la ultimul campionat naţional din mai am avut în competiţie 12 sportivi şi am obţinut 14 medalii şi locul doi la cluburi pe ţară. Acum, la mondiale, Teo a primit aur la kata, iar Bogdan bronz la kumite", afirmă sensei Gheorghe Toderici.

Singurul lucru care-i mai lipseşte acum clubului beiuşan este un sponsor pe termen lung care să stimuleze sportivii care obţin rezultate bune, să-i susţină în cantonamente şi să le asigure echipamentele necesare, deoarece până acum nici clubul şi nici unul dintre sportivi n-au primit în afară de diplome, medalii sau cupe niciun sprijin material din partea nimănui.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitari !
Frumos rezultat. Bafta mai departe !
Postat 19 Noiembrie 2011, 01:13 de com
pai normal ca cei saraci
nu au cum sa si afirme talentele native daca nu sunt ajutati, e LOOGIC!! fara sustinerea unei comunitati nu ai cum sa supravietuiesti, unde e noutatea, manelisti sunt rasa PURA de jos au inceput in viata si munca ca nu muzica isoara, populara care era platita de TV, radio, RUSINE! discriminati categori sociale cu o valoare reala nationala: MANELELE! RUSINE su inceput de JOS isis merita rangul.
Postat 18 Noiembrie 2011, 14:25 de ANKA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON