URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2016, 13:23

Jale la Bac: Aproape jumătate dintre elevii bihoreni au picat examenul, o singură elevă are media 10 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, pe site-ul propriu notele obţinute de elevii români la examenul de Bacalaureat, iar apoi acestea au fost afişate şi în cele 13 centre de evaluare din Bihor.

Notele luate de elevii bihoreni nu sunt deloc măgulitoare. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, doar 58.07% dintre liceeni au promovat examenul, luând medii peste 6.

Potrivit IŞJ Bihor, din cei 4.252 de elevi înscrişi la Bacalaureat, 4.050 s-au şi prezentat la examene, iar 15 au fost eliminaţi din examen, pe motiv că au încercat să copieze.

"Potrivit rezultatelor, în Bihor s-au înregistrat 1.683 de candidaţi cu medii mai mici de 5 şi 261 de candidaţi cu medii cuprinse între 5-5.99", se arată în comunicatul IŞJ Bihor.

Dintre cei 2.352 de elevi bihoreni care au promovat Bacalaureatul, 576 au avut medii între 6-6.99, 707 de elevi au avut medii între 7-7.99 şi 653 de candidaţi cu medii între 8-8.99. Alţi 415 elevi au avut media cuprinsă între 9-9.99.

O singură elevă din Bihor a obţinut media 10: Iftimie Alexandra Carla, absolventă a specializării "Filologie" a Colegiului Naţional Mihai Eminescu Oradea.

Astfel, rata de promovare a elevilor bihoreni, înainte de contestaţii, este de 58,07%. În iulie 2015, acest procent a fost de 64,75%.

Tinerii nemultumiţi de rezultate pot depune contestaţii marţi între orele 16 – 20, iar în 16 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Procentul de promovare al elevilor bihoreni este semnificativ mai mic decât rata naţională de 66.7%.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, aşa cum BIHOREANUL a scris, 41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a din Bihor nici măcar nu s-au mai înscris la Bacalaureat, semn că s-au simţit nepregătiţi şi, foarte probabil, ar fi îngroşat rândurile nepromovaţilor. 

În plus, rezultatele din această sesiune sunt printre cele mai slabe obţinute în Bihor în ultimul deceniu. Procente şi mai mici de promovare s-au înregistrat în 2011, când doar 52,08% dintre elevi au luat examenul, şi în 2012, când rata a fost de 54,66%.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Zecista: Singura absolventă cu 10 la Bac din Bihor vrea să fie studentă la Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@unul
"Elev" nu cred c-a reușit să treacă în clasa a treia... La cum scrie, a-l numi elev e o insultă pentru elevii cât de cât serioși. Și școlar dacă i-aș zice cred c-aș fi nedrept cu picii din ciclul primar.
Postat 12 Iulie 2016, 19:22 de Shogun
@elev
La cum scrii, asa-i ca nu ai luat BAC-ul ?
Postat 12 Iulie 2016, 17:15 de unul
Pentru Shogun
Esti nagyon nagyon prostovan, esti varza. De Bruxelles. Daca fac si altceva latrii, daca fac mate si romana latrii. Nimic nu ti-ar convenii, ai bauna orice ar face la scoala. latrator de meserie, asta esti.
Postat 12 Iulie 2016, 16:30 de elev
?!
Păi, cum vreți să ia elevii bacul dacă în cele mai multe licee se face numai matematică și română, ore după ore predate aiurea, adică în așa fel încât elevul normal să nu priceapă și, dacă se poate, să se dezguste de școală de tot? Nici o materie practică, doar mate și română zilnic cel puțin două ore... Restul materiilor sunt lăsate la o parte și ne mirăm că pruncii noștri au repulsie față de școală... Te scârbești și de mâncarea preferată darămite de mate și română predate prost toată ziua bună ziua. Bacul ar fi o nimica toată dacă elevii ar învăța de toate, cât mai multe materii la un nivel mediu, decent, iar cine vrea mai mult n-are decât să se ultra-specializeze. Dar nimeni nu ține cont de marea masă a copiilor și-i treatează de parcă ar fi musai să devină genii cu toții. Gravă greșeală pedagogică ce începe deja să-și arate colții!
Postat 12 Iulie 2016, 15:41 de Shogun
Voila explicatia !
Cand mai vedem sdiscutii, harti si grafice cu salariile mici din Bihor comparativ cu restul tarii trebuie sa intelegem ca nu sunt intamplatoare. Nema bac nema facultate nema salar ! Parcul industial are nevoie de voi !
Postat 12 Iulie 2016, 13:49 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON