URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2024, 09:00

Azi repetent, mâine excelent: Cum sunt salvați de la repetenție studenții mediocri de la Facultatea de Medicină din Oradea

Azi repetent, mâine excelent: Cum sunt salvați de la repetenție studenții mediocri de la Facultatea de Medicină din Oradea Foto generic, sursa Canva
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Facultatea de Medicină din Oradea, examenele se dau de câte ori e nevoie, pentru ca studenţii fără chef de învăţat să nu rămână repetenţi şi să continue să plătească taxele de şcolarizare.

Patru tineri care au terminat anul III şi care nu puteau accede în anul superior decât integralişti erau cât pe ce să repete anul, după ce n-au promovat la Fiziopatologie, disciplină predată de doctorul Ovidiu Burtă, cu reputaţia unui profesor mai strict.

După ce în vară au picat de două ori la rând, tinerii şi-au încercat norocul la sesiunea de toamnă.

Au dat examenul pe 9 septembrie, dar pentru că n-au învăţat destul, au picat iar.

La rugăminţile lor, profesorul le-a mai dat o şansă, chit că regulamentul nu permite asta, şi i-a reevaluat pe 12 septembrie, când însă lucrările scrise ale tinerilor au rămas tot de nota 4, pe care Burtă a şi trecut-o în catalog, dar cu data de 9.

Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, studenţii l-au reclamat la conducerea facultăţii, povestind că i-a evaluat de două ori, iar pe motiv că Burtă a încălcat procedura decanul Adrian Maghiar n-a vrut să le fie re-corectate lucrările slabe, ci a decis să le aprobe o nouă evaluare!

Şi, cum regulamentul FMF prevede că reexaminarea în caz de contestaţie se face cu o comisie de profesori din care titularul cursului nu face parte, probabil tocmai ca să poată da dovadă de indulgenţă, trei din cei patru au trecut examenul şi au evitat repetarea anului.

Spre bucuria lor şi, probabil, spre ghinionul viitorilor pacienţi care le vor ajunge pe mână...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Daca a termitat medicina la oradea, mergi si iti cauti alt doctor
Pe aici poate dai de alta Antonia Cun, probleme la mansarda si diagnostice gresite, sa te puna pe chimioterapie cand tu ai o raceala
Postat 30 Septembrie 2024, 14:34 de unu
Cum era vorba aia cu învățatul din istorie?
Păi și în 2019 a fost o poveste extrem de asemănătoare: studenții n-au învățat (ori și-au blocat cunoștințele fix în timpul examenului), au venit pe la ziare, și tot n-a fost bine când i-a reevaluat domnul profesor! Acum nici măcar nu mai este oral examenul, cum era atunci, că este scris - deci, mai greu de acuzat de subiectivism sau de întrebări suplimentare. N-au învățat nici pentru examen, și nici din greșeala acelor absolvenți (DACĂ au terminat). Vai ș-amar, vai, vai...
Postat 30 Septembrie 2024, 11:36 de educatie
Medicina Oradea
Nu mai arunci un ac in orasu asta ca “toti si toate” divele sunt studenti la medicina!! Toti si toate vai de steaua lor studiaza medicina la Oradea….
Postat 30 Septembrie 2024, 10:17 de Oradea1013
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON