URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2023, 10:30

AVE Bihor: lecții deschise cu peste 100 de copii ai școlii din Căbești (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai moderne unități școlare din mediul rural din Bihor, școala din Căbești, a fost gazda ultimei acțiuni de promovare a colectării separate și a protejării mediului, derulate de angajații AVE Bihor. Suntem prezenți constant în mijlocul copiilor, pentru că știm că ei sunt viitorul și că protejarea mediului este o temă care îi preocupă constant.

Școala din Căbești, model de succes în administrația locală

Școala generală din Căbești poate concura oricând, ca dotări, cu cele mai titrate unități de învățământ din marile orașe ale României. După investiții de 700.000 euro, parțial din bugetul comunei, o clădire dărăpănată și gri s-a transformat într-o școală modernă, cu dotări de secol 21.

Școala a fost dotată cu table inteligente și multe echipamente didactice, într-un concept „smart school”. Elevii și cadrele didactice beneficiază de tehnologie și softuri pentru educația digitală, iar curtea școlii este amenajată pentru orele în aer liber, cu o grădină japoneză, un loc de joacă și terenuri de antrenament.

AVE Bihor, contribuție la educație

Acesta a fost cadrul acțiunii de conștientizare a angajaților AVE Bihor, derulate recent în comuna de lângă Beiuș. Pentru noi, aceste acțiuni reprezintă un proces important în educarea elevilor, pentru ca aceștia să fie conștienți de lumea înconjurătoare, de problemele de mediu și să trăiască sustenabil.

Elevii au învățat despre impactul activităților umane asupra mediului și despre protejarea acestuia. De asemenea, au învățat cum să aplice unele practici ecologice în cadrul școlii, cum ar fi colectarea separată a deșeurilor și utilizarea resurselor durabile. Școala a primit pubele de colectare pentru cele 4 fracții: hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și bio-deșeuri.

Prin diferite proiecte de mediu, școala din Căbești contribuie semnificativ la formarea unei noi generații de cetățeni, responsabili, conștienți de importanța protejării mediului și capabili să ia măsuri pentru un viitor mai sustenabil.

Activități similare cu cea de la Căbești au avut loc și în alte școli din județ. Una dintre ele a fost la Școala Gimanzială Nicolae Popoviciu din Beiuș

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON