URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2024, 10:27

AVE Bihor: La ce folosim pământul obţinut prin compostarea bio-deşeurilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea din ultimele zile i-a făcut pe mulţi dintre bihoreni să iasă în grădină. Şi cei care stau la bloc au opţiunea de a-şi colora interioarele cu aranjamente florale dintre cele mai fanteziste. Ce poate înfrumuseţa mai mult interiorul şi exteriorul casei decât nişte muşcate într-o jardinieră amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului?

Pentru toate lucrările dvs., mari sau mici, vă recomandăm să folosiţi pământul de flori de la ECO Bihor, obţinut prin compostarea bio-deşeurilor colectate inclusiv de la clienţii AVE Bihor. Şi uite aşa, printr-un efort comun de selectare - compostare, deşeurile dvs. se transformă într-un pământ fertil, perfect pentru lucrările din grădină.

Saci de pământ începând de la 3 litri

Ecosoil este un pământ universal de flori, cu conţinut de compost organic, turbă brună, humus şi nisip. El are o calitate superioară şi este potrivit pentru toate tipurile de plante de interior şi de balcon, fiind utilizat la plantare şi replantare în diferite vase, ghivece şi alte recipiente. Reprezintă un supliment nutritiv adecvat pentru o creştere sănătoasă a plantelor, are un conţinut ridicat de materie organică şi elemente naturale şi favorizează formarea rapidă şi creşterea rădăcinii.

Noi am folosit acest pământ pentru a umple o jardinieră obişnuită, în care am aşezat mai multe tipuri de plante. La final am obţinut un aranjament de efect, de care, dacă îl udăm cu regularitate, ne vom putea bucura în casa noastră.

Cum ajung deşeurile bio pământ de flori

"Prin efortul dvs. de colectare separată a deşeurilor, prin grija cu care aţi tratat fracţia bio, nepoluând-o cu alte tipuri de deşeuri, dar şi prin munca susţinută a angajaţilor AVE Bihor, iată că acum putem să ne bucurăm de un pământ de flori obţinut prin compostare şi pus la dispoziţia dvs. de partenerii noştri de la ECO Bihor. Suntem foarte fericiţi să vedem roadele muncii noastre comune, materializate într-un astfel de aranjament", spune Eva Szutor, responsabil mediu AVE Bihor.

Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o esențială componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON