URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2024, 10:27

AVE Bihor: La ce folosim pământul obţinut prin compostarea bio-deşeurilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea din ultimele zile i-a făcut pe mulţi dintre bihoreni să iasă în grădină. Şi cei care stau la bloc au opţiunea de a-şi colora interioarele cu aranjamente florale dintre cele mai fanteziste. Ce poate înfrumuseţa mai mult interiorul şi exteriorul casei decât nişte muşcate într-o jardinieră amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului?

Pentru toate lucrările dvs., mari sau mici, vă recomandăm să folosiţi pământul de flori de la ECO Bihor, obţinut prin compostarea bio-deşeurilor colectate inclusiv de la clienţii AVE Bihor. Şi uite aşa, printr-un efort comun de selectare - compostare, deşeurile dvs. se transformă într-un pământ fertil, perfect pentru lucrările din grădină.

Saci de pământ începând de la 3 litri

Ecosoil este un pământ universal de flori, cu conţinut de compost organic, turbă brună, humus şi nisip. El are o calitate superioară şi este potrivit pentru toate tipurile de plante de interior şi de balcon, fiind utilizat la plantare şi replantare în diferite vase, ghivece şi alte recipiente. Reprezintă un supliment nutritiv adecvat pentru o creştere sănătoasă a plantelor, are un conţinut ridicat de materie organică şi elemente naturale şi favorizează formarea rapidă şi creşterea rădăcinii.

Noi am folosit acest pământ pentru a umple o jardinieră obişnuită, în care am aşezat mai multe tipuri de plante. La final am obţinut un aranjament de efect, de care, dacă îl udăm cu regularitate, ne vom putea bucura în casa noastră.

Cum ajung deşeurile bio pământ de flori

"Prin efortul dvs. de colectare separată a deşeurilor, prin grija cu care aţi tratat fracţia bio, nepoluând-o cu alte tipuri de deşeuri, dar şi prin munca susţinută a angajaţilor AVE Bihor, iată că acum putem să ne bucurăm de un pământ de flori obţinut prin compostare şi pus la dispoziţia dvs. de partenerii noştri de la ECO Bihor. Suntem foarte fericiţi să vedem roadele muncii noastre comune, materializate într-un astfel de aranjament", spune Eva Szutor, responsabil mediu AVE Bihor.

Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o esențială componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON