URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Septembrie 2022, 10:00

AVE Bihor: Cum ştii ce tip de deşeuri trebuie să scoţi în stradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atunci când angajaţii noştri sunt pe teren, se lovesc frecvent de o problemă care poate da peste cap activitatea de salubrizare. Nu toţi clienţii cunosc calendarul de ridicare şi scot în stradă un alt tip de deşeu decât cel pentru care s-au deplasat angajaţii AVE Bihor. În această situaţie, aceştia nu vor putea ridica sacii sau goli pubelele, ceea ce reprezintă un inconvenient pentru toată lumea. Această problemă are însă câteva soluţii la îndemâna oricărui client.

Află în ce zi ridicăm deşeul din localitatea ta

Dacă intraţi pe pagina de web www.ave-bihor.ro, la secţiunea calendar, trebuie să daţi clic pe perioada anului în care suntem. Acolo veţi vedea un meniu drop-down în care veţi găsi toate localităţile deservite de noi în cele patru loturi din judeţul Bihor. Intraţi pe comuna în care locuiţi şi acolo veţi găsi calendarul pe mai multe luni, cu tipul deşeu care este ridicat. De exemplu dacă alegem comuna Tarcea, vom observa că în luna octombrie datele de ridicare sunt 5, 12, 19 şi 26, cu rezidual în toate aceste zile, combinat cu hârtie, plastic, sticlă şi din nou plastic.

Aceste informaţii sunt disponibile şi pe spatele facturii AVE Bihor, care vă parvine prin poştă sau prin e-mail. În fine, calendarul este disponibil şi pe pagina de Facebook a AVE Bihor.

Aşa că, înainte de a scoate pubelele sau sacii în stradă, consultaţi acest calendar, pentru a fi sigur că nu sunteţi în eroare.

Filosofia AVE Bihor

Ca operator de salubritate, AVE Bihor şi-a propus implementarea unui sistem de colectare a deşeurilor în cinci fracţii, care să ajute inclusiv la curăţenia judeţului. PET-uri şi deşeurile reciclabile continuă să polueze zone turistice din Bihor, deşi locul lor ar trebui să fie în staţiile de sortare şi de acolo înapoi în circuitul comercial. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar astfel de practici de aruncare a PET-urilor în natură ameninţă flora, fauna, turismul şi sănătatea noastră, a tuturor.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON