URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2011, 15:36

Autostrada Transilvania abandonată - batjocura văzută din avion (VIDEO)

Clujeanul care a filmat lucrările abandonate ale Autostrăzii Transilvania între Borş şi Suplacu de Barcău a surprins imaginile duminică, 2 octombrie şi le-a transmis şi BIHOREANULUI.

El le-a postat şi pe YouTube, astfel încât să aibă acces la ele cât mai multe persoane. Ce-a văzut, găsiţi în galeria video!

După cum se ştie, contractul cu Bechtel a fost renegociat, compania americană urmând să finalizeze doar două tronsoane din cele opt ale autostrăzii Transilvania. Bechtel va continua lucrările la tronsoanele Câmpia Turzii-Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrăzii.

Guvernul a avizat miercuri noul contract, care prevede reducerea costului aferent lucrării la 6,9 milioane euro/km şi permite scoaterea la licitaţie a tronsoanelor încă neîncepute.

Proiectul autostrăzii Transilvania a fost împărţit în opt tronsoane de construcţie. Lucrările nu au fost începute pe şase dintre ele, însumând 297 de kilometri, respectiv Braşov-Făgăraş (53 km), Făgăraş-Sighişoara (52 km), Sighişoara-Ogra (56 km), Ogra-Câmpia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihăileşti (24 km) şi Mihăileşti-Suplacu de Barcău (76 km).

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, statul este de acord cu desecretizarea contractului încheiat cu Bechtel pentru construcţia autostrazii Transilvania, însă nu are acordul companiei americane pentru a face publice clauzele din acord.

Ea a arătat că în baza unei clauze din contract, compania Bechtel primea un milion de euro pe lună indiferent de volumul de muncă prestat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
cetatean
poate va veni si ziua cand poporul se va satura de acesti politicieni si va reactiona mai rau decat in 89....deci atentie..(POLITICIENILOR). pe langa faptul ca ati fost batuti de d-zeu ...cand poporul se rascoala vai de capul vostu si al famililor voastre va fi,veti sfarsi mai rau ca ceausescu si familia lui...bagati'va mintile in cap ,puneti mana pe treaba ca alfel veti ajunge rau............ ....
Postat 08 Octombrie 2011, 23:51 de romanul
Desteptarea Ardealului!
Am ramas fara autostrada, desi avem premier din Cluj. Trista realitate! Unitatea de masura a prostiei in Romania, bocul, isi are originile in Transilvania. Trist, dar adevarat! Din oameni de omenie, ardelenii au ajuns de rasul lumii. Prost sa fii, dar sa-ti revii, ardelene!
Postat 04 Octombrie 2011, 17:12 de safe
AT
Filmuletul e realizat de un user skyscraper romania, eurocopter, si e din Cluj, acest filmulet s-a realizat cu ajutorul catorva useri, care au contribuit si ei financiar pentru realizarea lui. Felicitari celui care a postat videoclipul.
Postat 03 Octombrie 2011, 18:06 de AT
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON