URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2024, 12:55

Aurel Mohan, candidat la președinția Consiliului Județean, a votat pentru „o administrație centrată pe cetățean”, dar a încurcat urnele (FOTO/VIDEO)

Aurel Mohan, candidat PSD pentru președinția Consiliului Județean Bihor, a votat, duminică dimineața, la secția 122 de pe strada Mihai Eminescu, din interiorul școlii „Szacsvai Imre”, spunând ulterior că a făcut-o pentru „o administrație orientată și centrată pe cetățean”.

Într-un moment de neatenție sau de emoție, Aurel Mohan a încurcat una dintre cele cinci urne aliniate, el introducându-și buletinul cu votul pentru consilierii județeni în urna pentru alegerea președintelui CJ Bihor.

După ce a ieșit din cabina de vot, șeful PSD Bihor și-a introdus pe rând buletinele în urnele de vot, enunțând fiecare tip de buletin pe care urma să-l lase în urnă, așa că unii dintre membrii secției de vot au intervenit pentru a-l ghida spre urna potrivită.

Nici ghidajul n-a fost prea precis, nici candidatul n-a fost prea atent, astfel că - deși urnele erau inscripționate și deasupra și în lateral cu „Președinte CJ”, „Consiliul Județean”, „Primar”, „Consiliul Local” și „Parlamentul European” - Aurel Mohan a pus buletinul de vot pentru lista de consilieri județeni în urna dedicată voturilor pentru președintele CJ Bihor. 

Atât el, cât și membrii secției și-au dat seama de greșeală când a venit rândul introducerii buletinului pentru președinția CJ, Mohan fiind, de altfel, unul dintre candidați. Președinta secției 122 l-a asigurat că voturile vor fi sortate, după ora 22.

„Ați băgat la Consiliul Județean greșit. Nu e nicio problemă. Băgați-l acolo la „președinte”, că le desfacem noi la noapte...”, i-a spus aceasta lui Aurel Mohan. 

Președinta secției a adăugat că sigur vor fi și alți alegători care vor încurca urnele. „Vă dați seama, dacă și eu greșesc...”, a răspuns Aurel Mohan, adăugând ulterior că probabil a avut emoții. 

După vot, contracandidatul lui Ilie Bolojan pentru funcția de președinte al CJ Bihor le-a spus jurnaliștilor că a votat pentru o administrație centrată pe cetăteni, dar și că a votat „românește”.

„Am venit să-mi exercit dreptul democratic la vot, astăzi, în 9 iunie. În primul rând, am votat pentru o administrație locală și județeană care să fie orientată și centrată pe cetățean și nevoile cetățenilor. În al doilea rând, am votat pentru o voce puternică a României în Europa și, nu în ultimul rând, am votat românește. Dumnezeu să ne ajute și să facă ca cât mai mulți cetățeni să vină să-și exercite dreptul democratic, pentru ca aleșii locali și europeni să aibă responsabilitatea cât mai mare”, a spus șeful PSD Bihor. 

Întrebat de BIHOREANUL dacă este optimist în privința șanselor sale, el a răspuns: „Tot timpul sunt optimist, de felul meu sunt optimist”. „Am încercat să venim cu sprijin și soluții în rezolvarea problemelor cetățenilor”, a adăugat Mohan, precizând totodată că, duminică, își va împărți timpul între Oradea și județ, mergând pe la secțiile de votare pentru a se asigura că procesul se desfășoară fără poticneli.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Democratie.
Mare democratie pe ebihoreanul.....Se sterg comentarii la greu.
Postat 09 Iunie 2024, 19:48 de Citizen
RE: Democratie.
Nu se șterg „la greu”, se șterg doar acelea care sunt jignitoare sau nu respectă regulile.
Postat 09 Iunie 2024, 21:11 de Moderator
Hai că o să fie bine.
Da nici nu te poți mira că se încurcă lumea. Urmele nu sunt aranjate în aceeași ordine cum primești buletinele de vot. Probabil ii și o chestie de organizare internă în secția de vot. Dar dacă avem puțină răbdare, ne putem realiza și această obligație morală de a vota. Rămân optimist.
Postat 09 Iunie 2024, 13:39 de boris
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON