Îţi doreşti o carieră în construcţii, măsurători sau arhitectură? Mai sunt doar câteva zile până când se mai pot face înscrieri la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură (FCCA) a Universităţii din Oradea.
La Arhitectură, dosarele se pot depune până miercuri, 21 iulie, iar la Inginerie civilă şi Inginerie geodezică, până vineri, 23 iulie.
Înscrieri fizic şi online
Potrivit unui anunţ postat pe site-ul facultăţii, înscrierile se fac la sediul instituţiei, din strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 4, Oradea, între orele 9-16 în zilele lucrătoare.
Candidaţii îşi pot depune dosarele, însă, şi online, prin încărcarea documentelor, cu asumarea responsabilităţii de către aceştia cu privire la autenticitatea şi corespondenţa dintre documentele digitale/scanate şi cele originale.
Condiţiile de admitere
Pentru absolvenţii care vor să urmeze cursuri de licenţă la Inginerie civilă (programe de studii: Construcţii civile, industriale şi Agricole, respectiv Construcţii pentru sisteme de alimentări cu apă şi canalizări) şi Inginerie geodezică (Măsurători terestre şi cadastru), cu durata de 4 ani, admiterea se face pe baza mediei la examenul de bacalaureat.
Viitorii studenţi la Arhitectură (6 ani), însă, au de dat examene de admitere, media la examenul de bacalaureat contând doar 20% din media finală. Pentru prima probă, candidaţii vor avea de realizat un Desen liber (probă eliminatorie - admis/respins), la a doua un Desen tehnic (40% din media finală), iar la a treia vor trebui să îşi prezinte Portofoliul de lucrări (40% din media finală).
Facultatea oferă şi un domeniu de masterat - Inginerie civilă şi instalaţii, program de studii Construcţii inteligente şi sustenabile, cu o durată de doi ani, unde proba de concurs constă în elaborarea unui eseu pe o tema dată, care se va transmite online la adresa de e-mail: cis@uoradea.ro, până la 21 iulie cel târziu.
Candidaţii sunt îndrumaţi să consulte, pentru detalii privind examenul, metodologia proprie a facultăţii. Pe scurt, contează atât eseul, cât şi nota la interviu, respectiv media la examenul de diplomă.
Câte locuri sunt disponibile
În total, Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură a Universității din Oradea oferă nu mai puțin de 87 de locuri bugetate la licență și încă 18 la masterat:
Vino să construiești alături de noi!
De ce ar trebui să aleagă un absolvent de liceu Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din cadrul Universităţii din Oradea?
"În primul rând ar trebui să aleagă această facultate din dorinţa de a construi. Spun a construi pentru că toate cele trei specializări asta fac, împreună. Această lume este proiectată de arhitecţi, îmbrăcată în beton, sticlă, cărămidă şi alte materiale de către constructori şi aşezată acolo unde ne dorim de către specialiştii în măsurători terestre", a explicat, într-un interviu, decanul facultăţii, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada.
"Ce oferim noi în plus faţă de alţii? Cred că faptul că avem burse private oferite de agenţi economici reprezintă un element suplimentar. Faptul că FCCA se află în Oradea, care vizibil are o dezvoltare urbană semnificativă, duce la o cerere masivă de absolvenţi în acest domeniu", a mai declarat aceasta.
Alte detalii despre Facultate pot fi aflate accesând site-ul www.arhicon.uoradea.ro.
(advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.