URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2016, 19:56

Au început testele! Turbina noului CET pe gaz a intrat în probele de 72 de ore

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turbina noului CET funcţionează la capacitate maximă de luni, de la prânz. Turbina a intrat în probele complexe de 72 de ore, obligatorii pentru un astfel de utilaj, care se vor încheia în noaptea de joi spre vineri.

În ultima lună turbina a fost supusă mai multor porniri şi opriri şi a fost ţinută în funcţiune sub capacitate, pentru efectuarea unor verificări. În schimb, proba de funcţionare neîntreruptă de 72 de ore se desfăşoară în regim de capacitate maximă.

"De-a lungul celor 72 de ore se fac teste de performanţă şi se verifică energetic dacă parametrii de ieşire a energiei termice şi electrice sunt cei ofertaţi. În tot acest interval se fac analize ale emisiilor poluante în vederea încadrării în normele de mediu", a declarat Stănel Necula, directorul societăţii Termoficare, administratorul noului CET pe gaz.

Până marţi după-amiază turbina a funcţionat neînrerupt, fără probleme, zgomotul produs de acesta fiind minim pentru un utilaj de o astfel de putere, iar emisiile de aburi de la nivelul coşului reduse.

Potrivit directorului, în cazul în care în timpul probei de 72 de ore vor apărea incidente care vor obliga operatorul la oprirea utilajului, testele se vor relua la o dată ulterioară, după efectuarea reglajelor necesare.

"În cazul în care proba se va încheia fără incidente, săptămâna viitoare vom începe recepţia pe componente a noii surse", a spus Necula.

Construcţia noului CET pe gaz face parte dintr-un proiect european în valoare totală de 77,7 milioane euro, finanţat prin fondurile structurale ale Programului Operaţional Sectorial Mediu. Livrată la cheie, noua centrală pe gaz a municipalitatăţii orădene va avea o putere instalată de 45 MW electric.

Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale, până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Lucrările au fost atribuite în 2014 asocierii firmelor Elsaco Engineering şi STC şi vor trebui finalizate până la sfârşitul acestei luni. Investiţia cuprinde, printre altele, demolarea magaziilor din curtea Electrocentrale pentru eliberarea spaţiului necesar CET-ului pe gaz, achiziţionarea noilor echipamente şi înlocuirea a 17,5 kilometri de reţeaua magistrală de alimentare cu agent termic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mari idioti..
...un singur dor mai am(dar numai carcotasilor psd -pcr)..sa va fie Filip - primar!!! Sa traiti in ghetoul lui si va gospodariti cum stiti mai "bine". Daca Bolojan face orasul asta prosper - nu e bine, daca oras in tara asta (sau altele din Europa) nu au un asemenea CET - nu e bine!! V-il doresc pastor pe Filip si puscariasul Dragnea - o sa va sature cu "iarba" , sa ramaneti in extaz.
Postat 11 Mai 2016, 10:14 de TC
Mai pintea
ma amuzi rau de tot. Faci pe prostul cu o naturalete... Tu esti asa prost tot timpul sau doar te stradui aici pe forum?. Nu stiu, intreb?
Postat 11 Mai 2016, 09:20 de User anonimizat
Gata! M-am linistit!
In sfarsit, cu o intarziere de multe luni, noul cet isi ia zborul! Numai ca legile lui Murphy se confirma mai mereu: ce a (fost) inceput (de un) prost, se va sfarsi si mai prost! Banii de la ue s-au primit?! Nu stiu, intreb!
Postat 11 Mai 2016, 04:17 de pinonel
Mă doare-n fund de probele lor !!!
Mă interesează preţul de producţie al unei Gcal şi cel de furnizare la consumatorul final !!! În rest, n-au decât să se spele pe cap cu gaz, cu cărbune, cu apă termală sau cu spirt, dacă mai au după ce l-au băut la achiziţia turbinei, când au tăiat panglica de au sărit ca apucatele toate ţevile legate cu ea !!!
Postat 10 Mai 2016, 20:10 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON