URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Februarie 2012, 08:22

Au furat de au secat! Staţiunile Felix şi 1 Mai vor dispărea din cauza furtului masiv de apă termală (FOTO)

Au furat de au secat! Staţiunile Felix şi 1 Mai vor dispărea din cauza furtului masiv de apă termală (FOTO) FOST-A CÂT A FOST. Lacul Peţea (foto) a ajuns o băltoacă mai mare. Singurul motiv pentru care încă n-a secat de tot este că, mai nou, e alimentat artificial cu apă geotermală adusă dintr-un alt foraj. "Este un pacient ţinut în viaţă de aparate", spune custodele rezervaţiei, geologul Radu Huza (medalion)
Au furat de au secat! Staţiunile Felix şi 1 Mai vor dispărea din cauza furtului masiv de apă termală (FOTO) CA-N JUNGLĂ. Până în 1989, forajele geotermale din Felix şi 1 Mai erau ţinute sub control strict deoarece, în ciuda mitologiei populare, această resursă nu e nici pe departe nelimitată. După 1990, însă, au înflorit pensiunile cu piscine alimentate din foraje ilegale, despre care autorităţile nu ştiu nici măcar câte sunt
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au adus faimă judeţului şi au vindecat puzderie de bolnavi, dar acum, când ele sunt "în durere", prea puţini le bagă în seamă. Băile Felix şi Băile 1 Mai cazează anual mii de oameni, venind aici cu speranţa că apa termală le va vindeca afecţiunile şi plecând trataţi de o minune a naturii cu multiple proprietăţi curative.

Nu peste mult timp, cele două staţiuni riscă să nu mai aibă ce oferi turiştilor, pentru că rezerva de apă termală din subteran dă semne că ajunge la fund. Primul indiciu e faptul că Lacul cu Nuferi din Băile 1 Mai, rezervaţie naturală încă din 1932 şi arie naturală protejată de importanţă europeană, a secat în mare măsură. În faţa acestei catastrofe, specialiştii au concluzionat că vina o au forajele ilegale de apă termală făcute de proprietarii pensiunilor şi vilelor din zonă. Şi, cu toate acestea, nimeni nu face nimic...

Alarma

Primii care au semnalat gravitatea situaţiei din Băile 1 Mai au fost specialiştii Muzeului Ţării Crişurilor. Custozi ai rezervaţiei naturale Pârâul Peţea, care cuprinde Lacul cu Nuferi, dar şi al sitului protejat care înglobează tot cursul pârâului, aceştia răspund de conservarea zonei, cu fauna şi flora ei specifice, unice în ţară fiind cele trei specii iubitoare de căldură care trăiesc doar aici: nufărul termal, melcul de apă caldă şi o varietate de peşte numit roşioara lui Racoviţă. Anul trecut, la începutul lunii decembrie, specialiştii au observat că nivelul şi temperatura apei din Lacul cu Nuferi scăzuseră alarmant. "De la 30 de grade Celsius, temperatura a ajuns la doar 10, fauna fiind în pericol", spune geologul Radu Huza, de la Muzeul Ţării Crişurilor.

Specialiştii au monitorizat continuu lacul şi au alertat toate autorităţile: Prefectura, Agenţia Naţională de Resurse Minerale, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, Ministerul Mediului, plus Academia Română. Au comandat şi un studiu de geofizică, soldat cu concluzia că lacul nu mai era alimentat cu apă termală din izvorul subteran, ceea ce a provocat reducerea la jumătate a luciului de apă. Altfel spus, apa geotermală pur şi simplu dispare...

Concluzie comună

Ca să salveze lacul, specialiştii au pompat apă dintr-un foraj aflat la distanţă, folosind furtunuri împrumutate de la pompieri. "E ca un pacient ţinut în viaţă de aparate", descrie Huza situaţia. Soluţia e însă una provizorie, între timp formându-se un grup de lucru care să identifice cauzele şi soluţiile, şi în care, pe lângă responsabili ai instituţiilor deja alertate de conducerea Muzeului, s-au alăturat şi specialişti ai Universităţii, ai firmei Transgex şi Societăţii de Turism Felix (care au licenţă pentru exploatarea apei geotermale în Oradea şi Sânmartin), precum şi ai Primăriei comunei.

După consultări, experţii au concluzionat că vina pentru secarea lacului o poartă nu atât natura, cât mai ales oamenii: la seceta de anul trecut, care a dus la scăderea "rezervorului" de apă subteran, au contribuit şi localnicii, care şi-au făcut foraje geotermale ilegale. În plus, puţinele firmele care fac asemenea foraje în mod legal nu sunt obligate să reinjecteze apa, adică să o repună în circuitul subteran pentru a se reîncălzi pe cale naturală, astfel încât să poată fi refolosită.

Băi fără apă

Cum a fost posibil fenomenul forajelor ilegale? Simplu: fiindcă, spre deosebire de vremea comunismului, când consumul de apă geotermală era ţinut sub control, după 1990 nimeni nu se mai întreabă câtă apă mai e în subteran. "Monitorizarea exploatării apei termale în zona Sânmartin a scăpat total de sub control, realizându-se, după estimările noastre, peste 100 de foraje ilegale care deservesc vilele şi pensiunile cu piscine", zice Huza.

02 radu miron avram.jpgCum au înflorit forajele ilegale, însă, specialiştii bihoreni n-au mai cercetat. Dacă ar fi făcut-o, ar fi găsit vinovaţi chiar printre ei, pentru că ele puteau fi depistate şi oprite, de-a lungul ultimelor decenii, de cel puţin trei instituţii. Prima datoare să facă acest lucru e Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, singura care poate elibera licenţe pentru extragerea apei termale. Şeful compartimentului judeţean al ANRM, Radu Miron Avram (foto), nu a făcut însă niciodată vreun control, susţinând, în faţa specialiştilor de la Muzeu, că singura cauză pentru secarea lacului ar fi seceta. Asta deşi în ultimele două decenii au fost şi ani mai secetoşi decât cel trecut, iar lacul n-a fost afectat.

Contactat de BIHOREANUL, şeful ANRM Bihor a refuzat o discuţie referitoare la problemele din Băi şi la lipsa de implicare, afirmând că nu e "abilitat" să vorbească cu presa. A cerut să i se trimită o adresă scrisă cu întrebările şi a garantat că va răspunde, tot în scris. Numai că, deşi a primit întrebările, răspunsuri n-a mai dat, ba chiar nici n-a mai fost de găsit, secretara lui susţinând că "e plecat pe teren, departe"...

Primele controale

02 Pasztor Sandor.jpgAltă instituţie în ofsaid este Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, care dă avize firmelor interesate să facă foraje pentru apa rece, dar care a închis ochii atunci când acestea au extras, de fapt, apă termală. "Noi dăm avize până la adâncimea la care se află apa rece, cu specificaţia că nu au voie să sape mai jos dacă nu deţin licenţe de la ANRM", spune şeful ABA Crişuri, Pasztor Sandor (foto). Doar 18 firme din Felix şi 1 Mai au solicitat asemenea aviz de-a lungul anilor. "Sunt trei firme care au licenţă ANRM pentru foraje termo-minerale: Empir Tour, Macmex şi Pro Quadriga. Restul au primit avize pentru apă rece", precizează Pasztor.

Vinerea trecută, specialiştii ABA au început totuşi, mişcaţi de situaţia Lacului cu Nuferi, o serie de controale, pentru a vedea dacă la forajele de apă rece s-au respectat avizele. "Dacă temperatura apei din foraje e ridicată, vom şti că s-a săpat mai adânc şi că, de fapt, se exploatează apă termală", explică Pasztor, adăugând că deocamdată acţiunea e în derulare, iar concluziile vor mai aştepta.

Primăria Sânmartin ar fi trebuit, la rându-i, să ştie în ce condiţii se fac forajele, fiind greu de crezut că acestea s-au făcut fără ca cineva să le vadă, în condiţiile în care forezele au o înălţime considerabilă, iar un foraj nu se încheie în câteva ore, ci durează zile întregi. În concluzie, funcţionarii puteau verifica dacă forajele s-au făcut cu avize sau nu. Primarul Lucian Popuş s-a ferit, însă, de o discuţie pe această temă, pasând BIHOREANUL spre compartimentul de Mediu al Primăriei, al cărui şef a fuşerit şi el discuţia. "Nu ştiu dacă avem sau nu foraje ilegale, dar sprijinim orice echipă de control în acest sens", a spus Ciprian Căprar, specialistul de mediu al Primăriei, într-un limbaj de lemn birocratic.

La închisoare cu hoţii!

Deşi se feresc s-o spună pe şleau, specialiştii ştiu că secarea lacului poate fi doar începutul unei catastrofe totale şi ireversibile, exploatarea sălbatică a resursei geotermale punând în pericol însăşi supravieţuirea celor două staţiuni. Notorii tocmai datorită apei care ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni, locomotorii, ginecologice şi reumatice, Băile riscă să rămână fără preţioasa comoară.

02 eleonora mircescu.jpg"Vorbim despre o resursă minerală limitată care, dacă va fi exploatată fără control în continuare, va dispărea", afirmă geologul Eleonora Mircescu (foto). Femeia a lucrat odinioară la forajele din 1 Mai şi cunoaşte bine situaţia. "Până în 1989, dacă se înregistrau scăderi de debite, se limita imediat consumul. Acum nimeni nu se gândeşte că putem rămâne de tot fără apă şi că turiştii nu vor mai avea nici un motiv să vină la Felix", spune Mircescu, nedumerită că ANRM, instituţia abilitată să aplice Legea minelor, care prevede că exploatarea de apă geotermală fără permis sau licenţă "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani", nu o face.

Şi specialiştii de la Muzeu cer acelaşi lucru, însă parcă fără rost, atâta vreme cât funcţionarii, în fond, s-au făcut complici la hoţie. Dacă lacul şi staţiunile nu reuşesc să supravieţuiască, şefii care s-au perindat în ultimele decenii pe la conducerea acestor instituţii vor fi vinovaţi de distrugerea unor adevărate embleme ale Bihorului. Pe care, chiar şi dacă ei ar fi, prin absurd, pedepsiţi, nimic nu le va putea aduce înapoi...


VICTIMĂ COLATERALĂ
Turism Felix, fără vină, dar cu pagubă

02 florian serac.jpgSocietatea Turism Felix SRL deţine 8 hoteluri termale în Felix, dar şi dreptul de exploatare şi comercializare a apei geotermale pentru 11 foraje din zona ambelor staţiuni de la marginea Oradiei. În baza licenţei ANRM, societatea are dreptul să folosească apa în propriile hoteluri şi să vândă anumite cantităţi altor persoane fizice sau juridice.

"Fenomenul forajelor ilegale ne prejudiciază şi pe noi, care plătim redevenţă pentru dreptul de exploatare", spune managerul SCT Felix, Florian Serac (foto). În plus, în anii trecuţi, societatea s-a confruntat cu scăderi ale debitului apei termale, cauzate tot de forajele ilegale. Din zecile de pensiuni şi hoteluri din băi, doar 15 au contracte cu SC Turism Felix pentru furnizarea de apă geotermală, între care Spitalul de Recuperare Băile Felix, Hotelul Crişana şi hotelurile sindicatelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
vocea patriotului nationale
Biata tara ma mir cum va mai rabda ca ati contaminat o cu spurcaciuni corupand politie,procurori,judecatori de parca s institutii private de cand a fost pdl ul prin Oradea,nu stiu zau cand o sa si mai revina.Ce mai ati distrus din temelii statul de drept,rusine PDL!
Postat 15 August 2012, 17:22 de patriotul
hot am fost de cand ma stiu
eu is de vina vinitura in oradea ca l am invatat cum sa fure "legal" pe popus unde am fost jurist,apoi pe seremi care dupa faza cu padurea mi a luat un s class ca al copilului sau de suflet,ginerele moldovean tupeist,nimeni altul decat ruda irinucai din povestea lui creanga,irinel bata lnorocul care m a si transferat la sis,sa fur doar pt el de atunci incolo daca legile permit.de unde sa stiu ca m au interceptat pe mine cu toate ca ma bazam pe idiotul ala de sef dga bucuresti atunci,finul fostului ministru de interne,eu am crezut ca ne protejeaza.acum vad ca ne bate si DUMNEZEU luindu ne apa calda,eu zic sa tragem gazul si sa facem un cet in felix ca nu o sa afle turistii ca nu i termala naturala,mai furam si acolo niste fonduri,etc....
Postat 15 August 2012, 17:17 de av botan
hot am fost de cand ma stiu
eu is de vina vinitura in oradea ca l am invatat cum sa fure "legal" pe popus unde am fost jurist,apoi pe seremi care dupa faza cu padurea mi a luat un s class ca al copilului sau de suflet,ginerele moldovean tupeist,nimeni altul decat ruda irinucai din povestea lui creanga,irinel bata lnorocul care m a si transferat la sis,sa fur doar pt el de atunci incolo daca legile permit.de unde sa stiu ca m au interceptat pe mine cu toate ca ma bazam pe idiotul ala de sef dga bucuresti atunci,finul fostului ministru de interne,eu am crezut ca ne protejeaza.acum vad ca ne bate si DUMNEZEU luindu ne apa calda,eu zic sa tragem gazul si sa facem un cet in felix ca nu o sa afle turistii ca nu i termala naturala,mai furam si acolo niste fonduri,etc....
Postat 15 August 2012, 17:14 de av botan
POPUS SI SEREMI, LA PUSCARIE!
ATIT PRIMARUL LUCIAN POPUS CIT SI PRIETENUL LUI DE SPRITURI SI AFACERI, DAR SI SEF PE LINIE DE PARTID, DEPUTATUL PDL STEFAN SEREMI, AU FORAJE ILEGALE PT APA TERMALA, INSA TOATA LUMEA SE FACE CA NU STIE!...
Postat 24 Februarie 2012, 15:38 de MILAN CERGANOVIC
@georger
problema ca un foraj suplimentar si o statie de repompare aduce pretul GKal. peste ceea ce da CET-ul si de aceea nu se renteaza !!! insa se distruge totul si baile incet si siugur vor ramane o amintire!! Daca incep si aia cu gazul de zacamant atunci si ceea ce mai e din zacamantul geoternal v-a ajunge ca cel de la Tinca = inutilizabil, otravitor. Sa vedem ce vor avea de spus si cei din HU. caci zacamantul trece si la ei si daca il stricam la noi se distruge si la ei si atunci sa vezi scandal ca ia aia de pe noi nu numai Ardealu dar iau si Moldova daca nu si Regatu !!! Are sa se lase cu scandal mare afacerea asta cu gazu de zacamant.
Postat 23 Februarie 2012, 18:49 de scortosul
@uite neamul de hotii+hotul ascuns
Si uite asa cu hoti ca tine orice discutie se deviaza in alte le si totul ramane nefinalizat! Da ce are Ghilea cu apa termala, NIMIC numai ca tu incerci sa muti discutia in alta zona caci SIGUR esti in zona aia cu probleme si incerci sa abati discutiile. Daca a declarat mai putin e problema lui ca v-a trebui sa justifice de unde are diferenta. Daca ar fi raportat mai mult atunci ar fi o problema ca ar incerca sa spele ceva bani. Esti unul de la pp-dd dus cu pluta pe apa termala pe care sigur o furi si incerci sa muti discutia aiurea !!!
Postat 23 Februarie 2012, 18:43 de scortosul
Expoatare fara minte
Cei multi care au facut foraje pentru ape termale sunt vinovati ca din economie nu au mai facut al doilea foraj sa reinjecteze apa folosita la incalzire (cu pompe de caldura). Incalzirea cu pompe de caldura consum debite f mari de ~4-15 m3 pe ora/ vila si in loc sa o bage in alt foraj inapoi in put, o dau pe Petza sau canalizare. Pensiunile au facut economie ca nu au facut puturi de refulare (care ar pastra nivelul apei) si pana la urma toti isi vor taia craca de sub picioare. Ar trebui totusi sa se faca controale si sa se remedieze situatia, si sa se amendeze si primaria care stie bine ce se intimpla (doar sunt localnici si cunoscutii lor).
Postat 23 Februarie 2012, 07:46 de georger
JAF
POPUS NU ESTE NUMAI VINOVAT MORAL CI SI LEGAL.DE UNDE ARE EL APA TERMALA LA DITAMAI HOTELUL?DE UNDE ARE LICENTA DE EXPLOATARE? SAU O PRIMESTE ODATA CU TURISTII VENITI PRIN CASA DE PENSII TRANSFERATI DE LA UNCAP (1 MAI) LA HOTELUL LUI PRIN BUNAVOINTA DL. COPIL .HOTILOR AVETI GRIJA A INCEPUT SA DEA PE-AFARA.VI SE APROPIE SFARSITUL.
Postat 22 Februarie 2012, 13:28 de POPUSAR
pe cine avem in varff!
Potrivit ANI, Găvrilă Ghilea nu a trecut în declaraţia de interese două contracte pe care le avea cu statul, în valoare totală de peste 17 milioane de lei, încheiate de compania S.C. Construcţii Bihor S.A., unde acesta este acționar majoritar. „În urma evaluărilor demarate la data de 8 februarie 2011, s-au constatat indicii referitoare la posibila săvârșire de către Găvrilă Ghilea a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, întrucât, în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse în perioada 2010-2011, nu a menționat două contracte în valoare totală de 17.547.597,62 lei, încheiate de către S.C. Construcţii Bihor S.A cu Agenția Națională pentru Locuințe și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor”, se precizează într-un comunicat al ANI. Totodată, informează ANI, Găvrilă Ghilea nu a declarat valoarea reală a unui alt contract, încheiat între Centrul de Sănătate „Valea lui Mihai” și S.C. Construcţii Bihor S.A, menționând eronat veniturile realizate din dividente „Domnul Găvrilă Ghilea a menționat în declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, o valoare mai mică cu 450.000 lei a contractului încheiat între Centrul de Sănătate „Valea lui Mihai” şi S.C. Construcţii Bihor S.A. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 lei. Deși, conform evidențelor fiscale, în perioada 2009 - 2010, domnul Găvrilă Ghilea a obținut din dividente venituri în sumă totală de 752.144 lei, acesta a menționat în declarațiile de avere, depuse la data de 28.01.2010, 02.11.2010 și 14.06.2011, un cuantum total de 2.001.011 lei”, se arată în comunicatul ANI. Amintim că informațiadebihor.ro a sesizat ANI cu privire la alte ilegalități comise de prefectul Găvrilă Ghilea, o anchetă în acest sens fiind în curs de derulare.
Postat 22 Februarie 2012, 11:26 de uite neamul de hotii
hotiiiii
v ati atins scopul ati facut din Romania un biet sat de hotii :))) nu tu cultura, nu tu crestinism singurul scop in vita FURATIII si FURATI oriunde mergeti, asteptama lagarul de mortii curand sa ne gazeze :))))))))daca nu ne inghite pamantul!
Postat 22 Februarie 2012, 11:16 de uite neamul de hotii
hotiiiii
da ca ilegalitatiile s au facut cu acordul CUI:))))) ha, ha, ha, ha, tot pe kkur va cacati nu pe alta gaura FURATI neam de hotii ce sunteti :)) nu va sfiiti daca stiti cine fura va cruciti sunt CRESTINI :))))) merg la BISERICA ha, ha, ha, ha, ha de acee multi nu mai vrem sa ne rugam cu hotii nu e casa Domnului ci a hotilor .
Postat 22 Februarie 2012, 11:14 de uite neamul de hotii
hotii
un control ar arata nivelul jafului. au forat in sanmartin si 1 mai intr-o veselie.
Postat 21 Februarie 2012, 16:39 de sandel
Adio bai
www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-banat-geotermal-islanda-radu_dimeca_0_650334964.html
Postat 21 Februarie 2012, 12:39 de Vald
Adio bai
2 atractii turistice in adevartul sens al cuvantului avem in oras: centrul cu cladirile de patrimoniu + muzeul si BAILE FELIX. Cei mai multi bani ii produc baile. Fara bai, nu doar cei ce lucreaza direct la bai si si alte afaceri locale gen pensiunile, transportatorii, mici vanzatori locali si multe multe alte afaceri mici locale ar fi EXTREM de grav afectate. Dar un se va rezolva nimic pana va fi prea tarziu. Deja e prea tarziu. Datorita precipitaiilor din ultima vreme...lucrurile se vor linistii temporar..TOTUL SE VA MUSAMALIZA..dar peste 4-5 luni...atunci vor fi pb cele mai mari. Ia uitati BAI AUTORITATILOR de cacao cum fac altii: Noi numa piscine de manelisti si cazane pe gaz ne trebe. CITITI articolul din link si mai vb dupa. FELICITARI BIHOREANUle ca tratezi acest sbiect. TE RUGAM NUL DA UITARII si vino cu noi articole pe aceasta tema!
Postat 21 Februarie 2012, 12:33 de Vald
Băile fără apă termală? Ești tra la la?
Personal, dacă rămân Băile fără apă termală, iau pensiunile la rând și le las fără... Nu mă interesează cine rezolvă sau cum rezolvă problema. Dar ar face bine să o facă.
Postat 21 Februarie 2012, 11:59 de omu
pana cand ???
pana cand niste pariziti ai societati paltiti din bani nostri isi vor bate joc de noitoti ??? ... huza, popus , caprar cine-s gunoaiele astea care isi iau salariul din bani nostri ? alo, alo domnu prefect ghilea dormi ?? somn usor si tie....
Postat 21 Februarie 2012, 10:27 de cititor
Bugetarii vinovati !
Bugetarii, cei platiti de noi sunt niste hoti si iresponsabili! Bugetarii pe spatele nostru au distrus in mod sistematic tara prin incompetenta, hotie! Bugetarii sunt principalul vinovata, fara semnatura lor nu se facea nimic ! Toate avizele sunt semnate de o gramada de bugetari sa fie cat de multi sa se disipeze raspunderea!!!
Postat 21 Februarie 2012, 09:19 de s.
Rusine
Sa va fie rusine pt. asemenea articol ... abateti atentia de la motivul principal ....D-na geolog recunoaste ca inainte de 1989 daca scadea nivelul apei se limita consumul ....cine limiteaza consumul la strandurile din Baile Felix si Baile 1 Mai ? Vad ca pana la urma Serac Florian poate exploata cat vrea ca are licenta dar ceilalti au secat rezerva pt ca au luat o galeata de apa termala fara licenta .... Deci licenta e problema ....nu consumul ....
Postat 21 Februarie 2012, 08:56 de Sandu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON