URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2011, 12:34

Au fost premiaţi cei mai buni voluntari ai oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, în Anul European al Voluntariatului, cei mai activi voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial au fost premiaţi, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Zilei Voluntarului Caritas.

"Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2011 din cei peste 169 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 95 au fost voluntari activi totalizând un număr de 2.620 ore lucrate în serviciul aproapelui" a precizat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele asociaţiei.

În total, s-au acordat opt premii, patru premii speciale şi două premii "Voluntarul anului 2011". Pentru dăruirea şi grija cu care se implică în programul "Servirea mesei calde" a fost premiată voluntara Maria Nagy, iar pentru distribuirea de îmbrăcăminte persoanelor sărace în programul "Bunul samaritean" voluntara Cristina Şuta.

Pentru zâmbetele aduse pe chipul copiilor suferinzi care sunt internaţi în spital (programul "Prieteni pentru un zâmbet") a primit un premiu voluntara Timeea Szombati, iar pentru distribuirea de plicuri în cadrul campaniei de colectare pentru asociaţie a celor două procente din impozitul bihorenilo voluntara Ana Brad.

Alexandru Farc a primit premiul pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate, la colecta de Paşti, iar Floare Mureşan pentru multele ore dedicate strângerilor de fonduri. Georgeta Bencheu a fost premiată pentru îndemânarea cu care contribuie la crearea obiectelor vestimentare în croitoria organizaţiei, iar Patricia Urdea pentru disponibilitatea şi promptitudinea cu care răspunde solicitărilor asociaţiei.

Cel mai activ voluntar s-a dovedit Alexandru Mureşan, care a efectuat peste 250 de ore de voluntariat, implicându-se în 8 tipuri de activităţi din 1 decembrie 2010 până la 31 august 2011.

Premii speciale au primit Ligia Oprea, pentru pentru cele 400 de ore oferite din timpul ei acestui serviciu în decursul a patru ani, Mihaela Pantea pentru cel mai mare număr de ore în programul "Bunul Samaritean", Mihaela Bokor pentru sprijinul acordat ONG-ului şi Tiberiu Omilescu pentru promovarea asociaţiei.

Cele mai importante premii, Voluntarul anului 2011, au ajuns în mâinile voluntarei Timeea Szombati şi voluntarului Alexandru Mureşan. "Cei doi au fost premiaţi pentru timpul dedicat, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite", a explicat Adela Ghiţulescu, director executiv al ONG-ului.

Timeea are doar 16 ani, dar dorindu-şi să facă lumea în care trăieşte mai bună, e voluntar când era în primul an de liceu. Alex are 21 de ani şi e voluntar din 2007. Face de toate în cadrul asociaţiei: participă la strângeri de fonduri, colecte, are activităţi administrative şi merge costumat în clovn la copiii din spitale.

Festivitatea de decernare a premiilor a fost însufleţită de zeci de tineri artişti orădeni: Boglarka Olah, Răzvan Dobai, Anamaria Mihăieş, Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa, trupa de dans Ars Nova (Miriam Abrudan, Szocke Bernadett şi Miruna Herman, Carla Marin, Alexandru Cristea), evenimentul încheindu-se cu un concert susţinut de invitatul special Maria Gheorghiu. La festivitate au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, viceprimarul Gheorghe Carp şi reprezentanţi ai ISU Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON