URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Decembrie 2018, 09:30

Au apărut brazii în piețele orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt apropiate de cele practicate anul trecut, începând de la 20 lei şi ajungând până la 100 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.

Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit cinci locuri în care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, locurile din municipiu în care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Ioşia (terenul situat lângă sectorul legume-fructe), Piaţa Cetate (aleea din faţa Halei de Lactate) şi Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare). 

În Piaţa Cetate, brazii sunt româneşti, iar preţurile încep de la 20 lei şi ajung până la 120 lei, în funcţie de înălţimea şi de coroana bradului. În Piaţa Rogerius, pomii de Crăciun au fost aduşi din judeţele Sălaj, Maramureş, dar şi din Bihor, mai exact din comuna Şinteu. Un brad argintiu de 1,5 metri costă aproximativ 30-40 lei, iar unul de 2 metri se vinde la aproximativ 50 lei, dar pot ajunge şi la 80 sau chiar 100 lei, cum ar fi cei de la Jugăstreni, din judeţul Maramureş. Mai ieftini sunt brăduţii mai mici, şi anume cei cu înălţimea de 1 metru sau chiar jumătate de metru, care se vând cu aproximativ 20-25 lei.

Comercianţii vor române în pieţe până în data de 24 decembrie.

Loredana Buz,
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON