URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
16 Decembrie 2011, 08:25

Atleta Ligia Grozav desemnată cea mai bună sportivă a anului 2011 şi de CSS LPS Bihorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După Clubul Sportiv Universitar, a fost rândul unui alt club important al judeţului Bihor, CSS LPS Bihorul, să-şi premieze laureaţii pe anul 2011. Joi seara, la sala de sport a LPS Bihorul s-a desfăşurat "Gala LPS 2011", care a avut menirea de evoca şi răsplăti, cu diferite diplome şi cupe, momentele de vârf ale anului sportiv ce se apropie de sfârşit, respectiv pe cei care şi-au adus aportul la aceste rezultate, antrenori şi, în primul rând, sportivi.

Anul 2011 de la LPS Bihorul a culminat cu rezultatul extraordinar pe care l-a obţinut atleta Ligia Grozav, devenită campioană mondială de juniori II, în proba de săritură în înălţime, în Franţa, la Lille. Acest rezultat este cu atât mai preţios cu cât înseamnă primul titlu mondial pentru un atlet bihorean. De asemenea, şi maniera în care el a fost câştigat spune totul de performanţa obţinută: 1,87 m, ceea ce înseamnă egalarea recordului mondial de junioare II. 

Până la premierea celor mai buni sportivi ai anului, conducerea clubului orădean a ţinut să răsplătească cu diplome de merit o serie de sportivi care şi-au adus, de asemenea, aportul la cele 115 medalii cucerite în 2011 - cel mai bun an al clubului şcolar bihorean din ultimele două decenii.

Astfel, la atletism au primit diplome de merit: Paul Huciu, Jessica Lungu, Richard Urs, Robert Bagdan, Denis Vladu,  Mark Pop, Andrei David, Ioana Bologa, Geanina Mîndrilă, Sergiu Perţe, Rareş Negru, Bianca Lazăr Fazekaş şi Matyas. De la baschet au fost nominalizaţi: Andrei Ciordaş, Laviniu Andrei şi Radu Tebieş.

Judo-ul, o secţie foarte importantă a LPS-ului, a avut cei mai mulţi premiaţi, 21, şi anume, pe: Andreea Gianina Florian, Maria Leuce, Florin Avram, Bogdan Bondar, Laurenţiu Mezei, Darius Mudura, Florin Suciu, Alex Popa, Dominic Ludescher, Bianca Bibarţ, Andrei Stoica, Rareş Trif, David Pusztai, Vlad Luncan, Sergiu Farcaş, Răzvan Stoica, Bogdan Argyelean, Cristian Popa, Kasziba David, Robert Boldiş şi Dragoş David.

Luptele greco-romane au dat, la rându-le, patru nominalizaţi, pe Răzvan Creţu, Alexandru  Oros, Valentin Munteanu şi Paul Buzaş. De la scrimă au fost premiaţi Daniel Lupaş şi Laviniu Blaga, de la gimnastică ritmică Bianca Jurcă, Andresa Covaci şi Alexandra Popovici, iar de la volei Andrei Crişan, Paul Majar, Vlad Vaida, Valentin Pantea, Andrei Joo, Vlad Radu, Alin Jugan, Adrian Cristea şi Alexandru Bode.

După aceste distincţii, diferite momente artistice şi demonstraţii - de judo, lupte, gimnastică ritmică, scrimă, atletism, tenis de câmp, fotbal, baschet şi volei - au făcut, cu excepţia înotului, o trecere în revistă a secţiilor de la LPS.

A urmat premierea efectivă a celor mai buni reprezentanţi ai clubului orădean. Pe locul X s-au situat trei sportivi, Tamaş Andraş (lupte greco-romane), Sorin Petrică (judo) şi Iulian Ciuta (lupte greco-romane). Pe poziţia a IX-a fost desemnată Georgiana Pantea, tot de la judo, cum, de altfel, şi pe locul VIII s-a situat un reprezentat al acestei secţii, pregătită de antrenori Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko, şi anume Mircea Cristian Pop.

Şi fiindcă această secţie, de judo, a fost una foarte performantă în acest an, şi următoarele locuri în clasament au fost date tot de către ea. Pe locul VII s-a situat Răzvan Bodea, pe poziţia a VI-a, Patricia Petraş, pe poziţia a V-a, Mădălina Ioana Pantea, iar pe locul IV, Fazekaş Bertalan.

Până la premierea celor mai buni trei sportivi ai anului, conducerea LPS Bihorul a dorit să le mulţumească şi principalilor colaboratori şi să le acorde câte o plachetă profesorilor şi diferiţilor conducători de cluburi sau instituţii sportive, foşti directori de licee sau chiar politicieni. La această categorie au fost nominalizaţi: Mihai Creţu (fost director al Liceului "Constantin Brâncuşi"), Sorin Buhaş, Marius Vizer, Florin Birta, Dumitru Voloşeniuc, Ionel Bungău, Iacob Hanţiu, Gavrilă Ghilea, Dorel Luca, Octavian Bot, prof. Florian Micle şi prof. Nicolae Kovacs, ultimii doi profesori ai instituţiei de învăţământ de la LPS, care între timp s-au pensionat.

După alte momente artistice a urmat şi premierea celor mai buni trei sportivi. Astfel, pe locul III s-a situat Lorena Alexandra Podelenczki, de la judo, campioană balcanică la juniori U20, în Grecia, participantă la Europenele de la Lommel, din Belgia, şi multiplă campioană de tineret şi juniori.

Poziţia secundă i-a revenit tot unei judoka, Alexandra Larisa Florian, campioană europeană de cadeţi, medaliată cu bronz la Mondialele de cadeţi, medaliată cu aur la Festivalul Tineretului Olimpic European, campioană balcanică şi multiplă campioană naţională.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost anunţarea "sportivului anului", care nu putea fi altcineva decât atleta Ligia Grozav, singura campioană mondială la atletism din Bihor. După cum se ştie, aceasta a reuşit uluitoarea performanţă în acest an la Lille, în Franţa, cu un rezultat foarte bun, 1,87 m. Pe lângă alte medalii de aur şi argint cucerite la competiţiile naţionale, Ligia a mai ocupat şi locul III anul acesta la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Trabzon, din Turcia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON