URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2021, 11:00

Atenţie, lucrări! Piaţa Magnoliei din Oradea a intrat în reabilitare pentru a deveni centru de cartier (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Magnoliei din Oradea a fost închisă începând de luni publicului. Spaţiul a fost izolat cu gard şi transformat în şantier în vederea unor lucrări de reabilitare care vor transforma zona în centru de cartier.

Accesul interzis!

Pentru început, constructorii şi-au amenajat rampe de acces pentru a putea coborî în parc cu utilajele grele şi au început să îşi pregătească spaţiul de lucru.

Muncitorii au demontat în cursul zilei de luni toate băncile şi tot mobilierul urban, iar marţi lucrau la dezafectarea stâlpilor de iluminat.

În următoarea etapă, constructorii vor trece la amenajarea organizării de şantier şi dezafectarea pavajului.

Va fi centru de cartier

După cum BIHOREANUL a mai scris, piaţa Magnoliei va fi transformată într-un centru al cartierului Rogerius, unde orădenii să se poată întâlni, plimba sau relaxa.

Pavajul existent va fi înlocuit cu piatră cubică din granit inclusiv la nivelul trotuarelor perimetrale din jurul pieţei, astfel încât la final suprafaţa dalată se va întinde pe 4.600 metri pătraţi.

Cu ocazia lucrărilor, aici vor fi amenajate două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc, două cu nisip şi vor fi amplasate mai multe echipamente pentru joacă.

În partea dreaptă a pieţei va fi amenajată o fântână arteziană, care va funcţiona cu recircularea apei, iar în centrul ei va rămâne în continuare sculptura existentă în teren.

Conform proiectului, lucrările vor trebui să se desfăşoare fără să afecteze copacii existenţi, iar constructorul are obligaţia să planteze aici încă 105 arbori şi 580 arbuşti.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei, cu finanţare europeană, sunt executate de firma Gavella care are termen de execuţie de 18 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pe bune?
Chiar nu era necesar...faceti mamii focului unde trebuie, nu mai sunt locuri de amenajat? Sunt o grămadă de locații care necesita atenție nu Parcul Magnolia. Sunt străzi neasfaltate în mijlocul orașului. Cu siguranță va fi mai frumos dar totuși... BOLOJAN, BIRTA, scoateți-va consilierii în teren ca deja încep sa va facă de ras și sa luați decizii anapoda.
Postat 28 Iulie 2021, 13:25 de Marcelo1989
Centru de cartier era și până acum.
Nu poți deveni ceva ce ești deja. Iată încă o lucrare cu "parandărăt", ca să nu fie foame la gura unui sponsor liberal. E plină Oradea de zone neîntreținute corespunzător, unde se amestecă pistele de biciclete cu trotuarele pietonilor, sau unde vegetația se chinuie să reziste asaltului de gunoaie și ambalaje aruncate de trecători. Cu toate astea, se amenajează ce era deja funcțional, în loc să se conceapă mici planuri prin tot orașul, care să asigure cât de cât niște oaze de recreere pe lângă blocuri, în cartiere mai vechi sau mai noi. Exemple se găsesc peste tot, de la bulevardul Decebal la Ștefan cel Mare, sau de la Cantemir până la calea 1 Mai.
Postat 28 Iulie 2021, 12:51 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON