URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 23 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2024, 09:42

Atacatorul lui Donald Trump a fost identificat. Cine este Thomas Matthew Crooks

Atacatorul lui Donald Trump a fost identificat. Cine este Thomas Matthew Crooks (sursa foto: X / The Patriot Oasis)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bărbatul care a încercat să-l ucidă de Donald Trump trăgând cu focuri de arme spre el la un eveniment politic este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, potrivit FBI. 

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI", se arată în mesajul FBI, potrivit News.ro.

Presa americană scrie că Crooks era înregistrat ca alegător republican. Deocamdată nu a fost identificat motivul atacului. 

În schimb, în presa americană au apărut imagini și cu forțele americane stând lângă cadavrul atacatorului, care a fost omorât imediat după atac.

Thomas Matthew Crooks a tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 200 și 300 de picioare (60-90 de metri), de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS.

Un martor intervievat de o echipă BBC a spus că se afla în afara perimetrului evenimentului politic şi a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă târându-se pe acoperiş, la câteva minute după ce Trump şi-a început discursul. "L-am arătat poliţiei, am spus: Hei, e un tip pe acoperiş cu o puşcă”, şi poliţia nu ştia ce se întâmplă", a declarat bărbatul pentru jurnaliștii americani.

Fostul președinte american a fost rănit în zona urechii, iar specialiști americani se întreabă cum un acoperiș atât de aproape de eveniment a putut fi lăsat nesupravegheat și cum a reușit Crooks să tragă mai multe focuri de armă.

Procurorul general Merrick Garland a anunţat că Departamentul de Justiţie va "desfăşura toate resursele disponibile pentru a finaliza această anchetă". "Inima mea este alături de fostul preşedinte, de cei răniţi şi de familia trecătorului ucis în acest atac îngrozitor", a adăugat el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ăsta clar că nu e republican
Probabil s-a înregistrat republican doar în încercarea de a-și ascunde convingerile neomarxiste.
Postat 15 Iulie 2024, 08:26 de CivisUlpianum
Ce părere
aveți domnule Trump,era autoapărare?Un draft cu viitoarea lege care va reglementa posesia armelor ne puteți furniza?
Postat 14 Iulie 2024, 20:28 de nealiniat
La fel ca la Kennedy.
Un fraier cumpărat de pe un poligon unde se antrena trăgând de la frustrarea vieții lui, scos la înaintare și ascunzând astfel circuitul profesionist al unui scenariu bine pus la cale.
Postat 14 Iulie 2024, 15:42 de KP
Pot sa citesc mai rar pe siteul asta, stirile progreseanul
Atentatorul, desi inregistrat ca republican a donat doar democratilor progresisti, ba chiar are videouri pe retele sociale in caze zice ca ii uraste pe republicani. Toata familia lui a votat Buden si Hilary, el fiind prea tanar sa fi votat. Ajungeti la nivelul antena3 de propaganda, dar pe “progres”
Postat 14 Iulie 2024, 15:21 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON