URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2024, 14:42

Atac în Parlamentul României: Un bărbat a aruncat cu benzină și a dat foc unui magazin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu a izbucnit marți după amiază în Parlamentul României. Un vizitator a aruncat cu benzină și a dat foc unui magazin cu suveniruri.

Potrivit Adevărul.ro, incendiul a avut loc în sala Constantin Brâncuși, iar 300 de persoane au fost evacuate. 

„Potrivit unor surse, un bărbat ar fi dat foc magazinului cu suveniruri, aflat în interiorul Parlamentului. O femeie ar făcut un atac de panică, după ce a văzut focul în apropiere de ea. Nu sunt victime sau persoane rănite”, arată sursa citată.

Antena3 scrie că incidentul a avut loc după un conflict verbal între angajată și bărbat. Acesta ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă, a dat foc și a ieșit.

Sursa amintită citează reprezentanți ai Camerei Deputaților care au precizat că incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2. „Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului”, au arătat sursele citate.

După incident bărbatul s-a făcut nevăzut. El este căutat de polițiști, la ora publicării acestei știri.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, jandarmi și poliție, iar clădirea Parlamentului a fost închisă.

Toate intrările și ieșirile au fost blocate, iar polițiștii au instituit filtre pentru găsirea făptașului, analizând imaginile de pe camerele de supraveghere.

Ancheta va stabili cum a reușit bărbatul să intre în Parlament cu substanțe inflamabile, având în vedere accesul controlat.

UPDATE: Apelul MAI

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice mai multe fotografii cu bărbatul bănuit că a dat foc în Palatul Parlamentului:

„Dacă îl observă cineva, recomandarea este să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliția”, au transmis reprezentanții MAI, conform Digi24.

UPDATE: Bărbatul a fost prins și reținut

Bărbatul a fost prins în cursul serii de marți și reținut pentru 24 de ore de polițiști.

Conform Digi24, acesta este un bărbat din Vaslui, stabilit în Italia, și a fost prins într-un hotel din sectorul 3 al Capitalei, unde era cazat.

El este cercetat pentru infracțiunea de distrugere, iar procurorii îl vor prezenta în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Maikeltroll
Tu nu vezi nici bunătățurile pe care le face Bolojan.
Postat 18 Septembrie 2024, 10:36 de Sandu2100
Pff
Nu văd unde-i greşala
Postat 17 Septembrie 2024, 21:31 de Maikeltroll
???
Votant Aur sau Sosoaca ????
Postat 17 Septembrie 2024, 21:09 de Sandu2100
#Riviera ...
... când dai foc la niște cârpe, într-un magazin de suveniruri e act de terorism? Pe tine te-a impresionat clădirea în care erau cârpele, de fapt.
Postat 17 Septembrie 2024, 19:27 de KP
Munca de mântuială și fără rezultate semnificative pentru cetățeni ...
... ar trebui drastic pedepsită. Când te apuci de făcut ceva, mai bine nu începi decât să faci prost lucrurile.
Postat 17 Septembrie 2024, 19:24 de KP
Au prins extremistii curaj
De la comentariile extremiste, instigatoare de pe internet, la acte de terorism.
Postat 17 Septembrie 2024, 15:46 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON