URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 07 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La începutul lunii iunie a intrat în vigoare o lege care modifică legislația penală în materia sancțiunilor rutiere. În concret, prin Legea nr. 172/2024 a fost modificat Codul penal sub mai multe aspecte privind infracțiunile rutiere și consecințele pe care o condamnare le produce cu privire la dreptul de a conduce autovehicule.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
04 Iulie 2024, 16:18

Atac cu maceta într-un cartier Prima din Oradea. Agresorul, încătușat de polițiști, își hărţuia fosta iubită de care avea interdicţie să se apropie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 35 ani din Oradea a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor, după un scandal pe care l-a provocat în faţa blocului în care locuieşte fosta lui iubită. Deşi e anchetat deja pentru hărţuirea femeii şi are interdicţie de a se apropia de locuinţa ei, orădeanul a căutat-o miercuri din nou şi l-a atacat pe cumnatul femeii, tăindu-l cu maceta. 

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 17.30, în cartierul Prima de pe strada Oneştilor, unde băbatul s-a apropiat la o distanță mai mică de 200 de metri față de fosta concubină, o femeie de  33 de ani din Oradea, și de locuința acesteia, încălcând astfel interdicţia stabilită printr-un ordin de protecție emis împotriva lui în data de 13 iunie, acest an.

"Ordinul de protecţie a fost emis de către o instanță de judecată, în urma faptului că, în cursul anului 2024, bărbatul ar fi hărțuit-o pe aceeași femeie, fapte pentru care acesta este cercetat de polițiști în cadrul unui dosar penal, întocmit la data de 10 iunie anul curent", se arată într-un comunicat transmis, joi, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Mai grav e că, aflat în parcarea din fața locuinței femeii şi apostrofat de cumnatul acesteia, bărbatul a reacţionat violent, lovindu-l cu o macetă, în zona antebrațului.

"În urma agresiunii, bărbatul de 48 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 4 și 6 zile de îngrijiri medicale", mai scrie în comunicat.

Cert este că, în urma apelului la 112, în zonă au ajuns mai multe echipaje ale Biroului Poliției de Proximitate care l-au reţinut pe scandalagiu pentru 24 ore, pentru încălcarea ordinului de protecție, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Orădeanul se numeşte Radu Valentin Carţiş, iar joi el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. 

Instanţa a admis propunerea şi a emis pe numele lui Carţiş un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care el o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Poliției de Proximitate Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Florea
Ți-ai atacat oile :::))
Postat 04 Iulie 2024, 23:03 de Sandu2100
getourile prima
eu v-am atentionat ca,in oricare zona rezidentiala "prima" exista in proportie covarsitoare,fie indivizi ,fie grupuri organizate de prostitutie,trafic de persoane,droguri.in articol se spune :"iubita lui" e oare metoda "loverboy"dar asta probabil nu vom sti vreodata ptr ca ..."prima".redactia oare ne ve arata vreodata cum s-au dat creditele ptr aceste apartamente,si cum sunt cateva zeci nevandute listate zilnic la micapublicitate pe site-ul publi24,?
Postat 04 Iulie 2024, 20:04 de florea
Mai documentează-te bihorene
Ca a luat-o razna e una, dar pramatia aia e fosta prostituata care are o fetiță cu el. Sunt vecin cu ea si am auzit cum striga la fetiță ca o nebună, pramatia aia e o psihopata dar poliția nu face nimic chiar dacă i s-a făcut sesizare. Toată familia ei sunt niște paraziți sociali, traficanți de droguri, curve și puscariasi. Le cunosc prea bine și pe ea și pe sorsa de mici când au fost la produs. Asta e adevărul care uita bihoreanul să îl spună. Mai faceți și voi jurnalism nu doar breaking news.
Postat 04 Iulie 2024, 18:51 de Marcelo1989
KP aka mama Omida
Ti se pare ție de la foame, sau de la prostie. Apropo, doar oameni ca tine pot face asa ceva.
Postat 04 Iulie 2024, 17:33 de Sandu2100
Top orașe sigure.
Oradea a mai căzut un loc cu asta ... e deja la același nivel cu Ferentari.
Postat 04 Iulie 2024, 17:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6089 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON