URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Iulie 2021, 13:08

Asociaţii mute: Nicio asociaţie şi niciun orădean de la case nu au venit cu propuneri la Regulamentul de spaţii verzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revoltate când Primăria le impune obligaţii, asociaţiile de proprietari din Oradea se dovedesc invizibile când administraţia face sugestii în chestiuni care le privesc direct. Timp de o lună, municipalitatea a ţinut în dezbatere publică proiectul noului regulament de îngrijire a spaţiilor verzi din oraş, prin care va obliga atât orădenii de la case, cât şi pe cei de la blocuri să îngrijească zonele din jurul proprietăţilor pe care le deţin, perioadă în care oricine putea să-şi transmită nemulţumirile sau amendamentele.

Dar, surpriză: nicio asociaţie şi niciun orădean care stă la case n-a avut obiecţii! Singurele sugestii primite de Primărie au fost trimise de BIHOREANUL, pentru ca regulamentul să conţină soluţii şi pentru gestionarea gunoaielor abandonate de alte persoane în jurul caselor ori blocurilor, respectiv pentru ca deşeurile vegetale rezultate în urma îngrijirii acestor spaţii verzi să nu fie transportate pe cheltuiala cetăţenilor.

Reprezentanţii Primăriei au promis că vor ţine cont de ambele propuneri, mai ales că au fost singurele primite. În oraşul unde toată lumea are de cârcotit, taman când vocea oricui ar fi contat nu s-a făcut auzită niciuna....
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
Lasa-ne, lasa-ne, locul tau e in lanul de porumb
Postat 02 August 2021, 01:17 de Sandu2100
Nu asociațiile trebuie să "gândească" regulamentele.
Există niște aleși care conduc niște funcționari. Care au rolul de a administra treburile publice de orice fel. Iar pentru asta pleacă acasă, lună de lună, cu foarte mulți bani. Nu alegătorii trebuie să propună ori să facă ceva. Votanții plătesc taxe și impozite pentru asta, delegând rezolvarea tuturor problemelor către cei aleși. Dacă nu ești în stare, ca edil, să propui ceva adecvat cu cerințele alegătorului, atunci du-te acasă și lasă-ne, alesule "neterminat" la vorbă și la minte.
Postat 01 August 2021, 13:12 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON