URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Iulie 2021, 13:08

Asociaţii mute: Nicio asociaţie şi niciun orădean de la case nu au venit cu propuneri la Regulamentul de spaţii verzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revoltate când Primăria le impune obligaţii, asociaţiile de proprietari din Oradea se dovedesc invizibile când administraţia face sugestii în chestiuni care le privesc direct. Timp de o lună, municipalitatea a ţinut în dezbatere publică proiectul noului regulament de îngrijire a spaţiilor verzi din oraş, prin care va obliga atât orădenii de la case, cât şi pe cei de la blocuri să îngrijească zonele din jurul proprietăţilor pe care le deţin, perioadă în care oricine putea să-şi transmită nemulţumirile sau amendamentele.

Dar, surpriză: nicio asociaţie şi niciun orădean care stă la case n-a avut obiecţii! Singurele sugestii primite de Primărie au fost trimise de BIHOREANUL, pentru ca regulamentul să conţină soluţii şi pentru gestionarea gunoaielor abandonate de alte persoane în jurul caselor ori blocurilor, respectiv pentru ca deşeurile vegetale rezultate în urma îngrijirii acestor spaţii verzi să nu fie transportate pe cheltuiala cetăţenilor.

Reprezentanţii Primăriei au promis că vor ţine cont de ambele propuneri, mai ales că au fost singurele primite. În oraşul unde toată lumea are de cârcotit, taman când vocea oricui ar fi contat nu s-a făcut auzită niciuna....
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
Lasa-ne, lasa-ne, locul tau e in lanul de porumb
Postat 02 August 2021, 01:17 de Sandu2100
Nu asociațiile trebuie să "gândească" regulamentele.
Există niște aleși care conduc niște funcționari. Care au rolul de a administra treburile publice de orice fel. Iar pentru asta pleacă acasă, lună de lună, cu foarte mulți bani. Nu alegătorii trebuie să propună ori să facă ceva. Votanții plătesc taxe și impozite pentru asta, delegând rezolvarea tuturor problemelor către cei aleși. Dacă nu ești în stare, ca edil, să propui ceva adecvat cu cerințele alegătorului, atunci du-te acasă și lasă-ne, alesule "neterminat" la vorbă și la minte.
Postat 01 August 2021, 13:12 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON