URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2024, 08:35

Asociația Italiani in Bihor organizează un concert caritabil pentru copiii cu probleme grave de sănătate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a treia ediție a evenimentului caritabil „Muzică pentru viață”, organizat de Asociația Italiani in Bihor, va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul Regina Maria din Oradea. Pe scenă vor evolua dirijorul Lorenzo Moroni, împreună cu artiștii Piero Mazzocchetti, Ovidiu Lazăr, Roxana Mureșan și Sonia Mosca, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. Repertoriul va include piese italiene, românești și internaționale.

Gazda evenimentului va fi cunoscuta prezentatoare TV Mihaela Tatu, stabilită în Oradea de câțiva ani. Biletele sunt disponibile aici: https://www.eventim.ro/ro/bilete/muzica-pentru-viata-eveniment-caritabil-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-1447353/performance.html, cu prețuri cuprinse între 80 și 150 de lei, în funcție de categoria de locuri.

Toate încasările din acest eveniment vor susține proiecte caritabile realizate în colaborare cu Spitalul Burlo Garofolo din Trieste, specializat în maladii rare și leucemie, Spitalul Clinic Județean Bihor și Curia Episcopală Greco-Catolică din Oradea. Fondurile strânse vor fi destinate tratamentelor pentru copiii români grav bolnavi, care necesită îngrijiri medicale costisitoare în străinătate. Participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a face donații în sala de spectacol, online sau direct la sediul asociației.

În cadrul unei conferințe de presă, Antonio Sargenti, președintele Asociației Italiani in Bihor, alături de vicepreședinții Giusepe Totti și Michele Zullo, dirijorul Lorenzo Moroni și coordonatorul evenimentului, Sergio Passacantando, au subliniat succesul edițiilor anterioare și importanța continuării acestei inițiative. Ediția din acest an este sprijinită de episcopul greco-catolic PS Virgil Bercea și de autoritățile locale din Oradea.

„Muzică pentru viață” își propune să strângă fonduri pentru copiii care au nevoie de tratamente medicale complexe atât în România, cât și în alte țări europene, cu un nivel înalt de specializare. Asociația este mândră de rezultatele obținute până acum, toate cazurile tratate având evoluții pozitive, ceea ce îi motivează să continue. Deși situația economică actuală a îngreunat colectarea donațiilor și implicarea sponsorilor, organizatorii își păstrează angajamentul ferm față de proiect.

Fondurile strânse la evenimentul din acest an nu sunt destinate unui caz specific, ci vor fi folosite pentru a sprijini orice copil care va avea nevoie de ajutor medical urgent, în urma recomandărilor primite de la autoritățile locale și Episcopia Greco-Catolică.

Un parteneriat recent cu Serviciul de Ambulanță San Vincenzo Di Paola asigură transportul gratuit al copiilor cu vârsta de până la 20 de ani în orice țară din Europa pentru tratamente medicale. De asemenea, s-a semnat o convenție între Spitalul Burlo Garofolo și spitalele din Oradea, pentru schimburi de experiență între medicii pediatri.

„Facem asta pentru că noi credem în acest proiect. Investim timp, bani și depășim dificultăți, pentru că vrem să facem o diferență. Totul este transparent, fiecare sumă strânsă și distribuită este publică”, a declarat Antonio Sargenti, amintind că anul trecut, pe lângă încasările din bilete, au fost primite și numeroase donații.

În anul precedent, suma de 27.000 de euro a fost donată pentru susținerea copiilor bolnavi tratați în Trieste și alte spitale din Europa.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON