URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iulie 2013, 09:07

ARACIS a reautorizat specializarea Arhitectură a Universităţii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la începutul lui 2012, în urma unei vizite a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, a primit calificativul "neîncredere" şi i-a fost ridicată acreditarea, specializarea Arhitectură a Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură ar putea să primească din nou studenţi în anul I.

Potrivit decanului Aurora Mancia, în şedinţa de joia trecută, ARACIS a decis acordarea calificativului de încredere şi autorizarea specializării. Pentru a fi validată, decizia ARACIS trebuie să fie confirmată într-o Hotărâre de Guvern. "Dacă acest HG va fi publicat în Monitorul Oficial în timp util, vom organiza admitere în această vară la specializarea Arhitectură", a declarat Mancia, marţi, pentru BIHOREANUL.

Admiterea la Universitatea din Oradea va debuta pe 16 iulie, astfel că HG-ul ar trebui emis înainte de această dată.

Conform ARACIS, Arhitectura are drept să scoată la concurs 40 de locuri, dublu faţă de numărul de locuri pe care îl avea înainte de pierderea acreditării. "Ne bucurăm că ne-au fost recunoscute eforturile", a precizat decanul.

Decizia Agenţiei din ianuarie 2012 de a ridica acreditarea specializării Arhitectură a luat prin suprindere, la acea vreme, conducerea facultăţii. Deşi inspectorii precizau în fişa de evaluare că toate criteriile sunt îndeplinite, specializarea a primit calificativul de "neîncredere". Bănuiala universitarilor orădeni era că, la nivel naţional, se dorea ca doar marile universităţi să aibă specializări de arhitectură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Buda
Cu sprijinul doamnei Prada. Felicitari doamna prorector a-ti mai salvat o fac. pe minus si fara studenti de la faliment. MAI MANCAM CEVA PAINE PE ACOLO CEVA VREME.
Postat 05 Iulie 2013, 07:26 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON