URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Iunie 2024, 16:31

Aproape 5.000 de elevi din Bihor vor susține Evaluarea Națională. Fiecare lucrare va fi scanată în clasă

Aproape 5.000 de elevi din Bihor vor susține Evaluarea Națională. Fiecare lucrare va fi scanată în clasă (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor fi susținute în perioada 25-28 iunie, în 41 de centre de examen din Bihor. În acest an, numărul elevilor care vor da examenele la limba română și matematică este de aproape 5.000. Unii dintre ei vor avea și o probă la limba maternă.

„Au fost înscriși în clasa a VIII-a la nivelul județului Bihor în anul școlar 2023-2024, un număr de 5411 elevi, dintre care participă la Evaluarea Națională un număr de 4824. Diferența o reprezintă elevii din învățământul special, respectiv cei care optează pentru învățământul profesional de stat și dual, respectiv cei care nu au absolvit clasa a VIII-a”, au transmis vineri reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor. 

Aceștia informează și că au fost depuse 41 de solicitări pentru susținerea probelor în condiții speciale. 

Calendarul probelor este următorul: 

Marți, 25 iunie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă 

Joi, 27 iunie 2024 – Matematică, proba scrisă

Vineri, 28 iunie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă

„Primele rezultate se vor afișa pe data de 3 iulie 2024 până la ora 14:00, iar rezultatele finale pe data de 9 iulie 2024. Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, menționează IȘJ Bihor. 

Probele încep la ora 9.00, însă accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare. 

„La expirarea celor două ore acordate pentru redactarea lucrării scrise, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări. Colțul lucrării conținând datele personale ale elevului nu se închide și nu se lipește, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate după încărcarea acesteia”, mai arată IȘJ Bihor. 

În acest an, subliniază reprezentanții IȘJ Bihor, „toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată”. Profesorii asistenţi vor fi cei care vor scana lucrarea în prezenţa elevilor și o vor verifica.

Lista centrelor de examen din Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON