URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Martie 2012, 15:39

Antal, ultima zi de rectorat. Bungău vrea să rămână de tot în biroul de rector

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai bine de patru ani, Cornel Antal părăseşte biroul de rector. Ziua de joi este ultima în care Antal mai ocupă această funcţie, după ce ministrul Educaţiei a refuzat să-l confirme pentru un nou mandat de rector, din pricina faptului că a candidat pentru un mandat provizoriu, de 3 ani şi 4 luni.

Ministrul Cătălin Baba a invocat faptul că, dat fiind că nu reglementează mandatele provizorii, legea nici nu-l permite, în timp ce Antal nu putea candida pentru un mandat plin, întrucât a ocupat această funcţie vreme de 4 ani şi 7 luni.

"Plec cu speranţa că Universitatea va merge pe trendul pe care s-a aflat până acum", a declarat Antal pentru BIHOREANUL, întrebat fiind cum se simte când predă ştafeta. Totodată, rectorul a spus că nu îşi mai doreşte nicio altă funcţie de conducere. "Vreau să fiu doar cadru didactic", a spus el.

De vineri dimineaţă, locul lui îl ia, provizoriu, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău, cel care a fost validat de ministrul Educaţiei drept ordonator de credite, adică un soi de rector interimar. În locul lui, la facultate va rămâne decan interimar conferenţiarul Tiberiu Vesselenyi, iar prodecan interimar Voichiţa Ionela Hule.

Bungău a recunoscut, însă, pentru BIHOREANUL, că îşi doreşte să fie mai mult decât un rector interimar. "Îmi depun candidatura pentru funcţia de rector", a spus acesta, fără a dori să vorbească deja despre ce îşi propune să facă, dacă va ajunge în această postură.

Competiţia pentru funcţia de rector e posibil să reînceapă luni, dacă în această săptămână Ministerul Educaţiei va aproba modificările regulamentului de alegeri. Spre deosebire de precedentele alegeri, acum are posibilitatea să candideze orice cadru didactic al Universităţii, indiferent de gradul didactic deţinut. Dacă Ministerul îşi va da OK-ul, aspiranţii la funcţia de rector vor trebui să-şi depună candidatura între 3 şi 6 aprilie, urmând ca primul tur de scrutin să aibă loc pe 23 aprilie.

Până acum, universitarii care au anunţat că vor să candideze pentru un nou mandat de rector sunt Constantin Bungău şi liderul sindical Gheorghe Ionescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine, sorboneilor !
Ar trebui sa fiti un corp de elita, un ,,laborator'' din care sa iasa viitorii specialisti ! Voi sunteti doar o tarla manata de interese meschine, de lucruri murunte, cum sunteti si voi ! N-ati stiut ca turnatorul era nedemn pt. investirea in functia de rector ? Aia, ,,juristii universitari'' ar trebui zburati inapoi pe bancile universitatilor, dar nu la sorbonica sau la Spiru Haret !
Postat 30 Martie 2012, 09:25 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON