URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2021, 18:58

Angajaţii Primăriei Oradea vor verifica din birou dacă muncitorii RER Vest îşi fac treaba

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această lună, angajaţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea nu vor mai trebui să iasă în teren, ca să verifice străzile pe care au trecut utilajele RER Vest.

Operatorul de salubritate oferă acces Primăriei la sistemul informatic de monitorizare prin GPS al utilajelor de salubritate şi deszăpezire, aşa că funcţionarii vor putea vedea pe ce străzi au intrat maşinăriile, cu ce viteză au circulat ori cât au staţionat, indicatori care vor lămuri dacă angajații şi-au făcut sau nu treaba.

Accesul la acest sistem este prevăzut în contractul de salubrizare încheiat între municipalitate şi RER Vest în vara anului trecut.

„Aplicația va fi utilizată pe bază de user și parolă de către cinci angajați ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea, responsabili de modul de desfășurare a activității de salubrizare. Până în acest moment s-a instalat aplicația pe două dintre cele 5 stații de lucru din primărie, urmând ca până săptămâna viitoare să fie instalate și celelalte trei”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Angajații Direcției Tehnice vor putea vedea în timp real modul în care operatorul de salubritate își desfășoară activitățile de măturat mecanic stradal, deszăpezire, respectiv colectare și transport al deșeurilor de la populație. Totodată, vor urmări respectarea programului de lucru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
tehnologizare smart
si cu cipuri pe masini, si pe containerele de gunoaie, asteptam ca in 2 ani, din 2023, sa planifice computerul traseu nou in fiecare saptamana pentru camioane, in functie de unde are de golit si unde nu, ca sa nu platim benzina unor camioane ce se plimba goale si nu ridica gunoi (in ideea ca reciclam si nu aruncam atatea)
Postat 14 Aprilie 2021, 17:56 de unu
RER-ul nu vine niciodata singur
Vine la pachet cu necesitatea unor noi job-uri,de birou...Ce birou,zic,treaba asta se poate face si de acasa,conform trendului impus de oandemie...
Postat 14 Aprilie 2021, 11:40 de excalibur
Degeaba
Degeaba, ca o sa fie monitorizat numai mersul vehicului cu ajutorul GPS-ului, dar nu si ca acel vehicul face si treaba lui... de multe ori am vazut ca masina care ar trebui sa curata cu perie langa bordura merge cu perie ridicata, probabil acel perie costa enorm de mult pt RER... am si trimis fotografii prin aplicatia OCR si au raspuns ca prin sistemul de monitorizare vehicului a parcurs traseul... dar nici nu a facut curatenie...
Postat 14 Aprilie 2021, 08:36 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON