URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2023, 10:55

Angajații DSP Bihor, în a 22-a zi de proteste. Au salariile din 2017 și le vor ca ale colegilor din CAS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salariații Direcției de Sănătate Publică Bihor au intrat în cea de-a 22-a zi de proteste determinate de nemulțumirile privind nivelul veniturilor, neschimbat de șase ani.

Oamenii ies pe rând, în grupuri, în curtea interioară a instituției, purtând în mâini pancarte pe care scrie „Vrem să ne fie apreciată munca”, „Suntem cea mai discriminată și nesusținută categorie de salariați din sistemul de sănătate”, „Aceeași lege, aceeași funcție, același salariu!”.

Acest din urmă mesaj se referă, de altfel, la motivul protestelor angajaților din Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară, revendicarea acestora fiind obținerea unor venituri salariale egale cu ale angajaților din CAS.

„Avem aceleași salarii, nemodificate, din 2017, și nu cerem decât să fim salarizați la fel ca angajații din CAS”, a declarat BIHOREANULUI dr. Dorel Țîrț, purtător de cuvânt al DSP Bihor, unul dintre protestatari. „La pregătire și funcție egală, solicităm salariu egal”, adaugă acesta.

Salariile angajaților din CAS au fost majorate la finele lunii noiembrie, după mai multe săptămâni de „proteste spontane” desfășurate de aceștia în fața sediilor instituției, iar apoi două săptămâni de grevă de-a lungul cărora au oprit activitatea, parțial și apoi total, ceea ce a făcut imposibilă decontarea serviciilor prestate de furnizorii din sectorul sanitar.

Spre deosebire de angajații CAS, dar și de colegi din alte județe din țară, cei ai DSP Bihor nu își întrerup activitatea decât pe rând, fără a o afecta pe cea a instituției, astfel că DSP Bihor continuă să lucreze în regim normal. „Nu vrem să afectăm cetățenii sau alte instituții din sistemul sanitar, publice ori private”, a spus dr. Dorel Țîrț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON