URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2011, 15:32

Andrei Florean: "Ne dorim foarte mult să promovăm"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A început fotbalul la vârsta de 9 ani, când era în clasa a III-a, la echipa Avram Iancu Comăneşti, din judeţul Bacău, avându-l ca prim antrenor pe Boby Borcău. La 12 ani, când era clasa a VI-a, a venit la Şcoala de Fotbal Liberty Salonta şi, peste doar doi ani, la vârsta de 14 ani, a şi debutat la echipa de seniori Libery, în Liga a II-a, la începutul returului ediţiei de campionat 2006-2007. În vara anului 2010 a fost transferat la FC Bihor, unde a devenit încă din primele etape unul dintre jucătorii de bază, fiind şi component al lotului naţional de juniori U19.

- Cum apreciezi perioada de juniorat de la Salonta?

- A fost o experienţă de neuitat, dar şi grea în acelaşi timp, pentru că am sacrificat copilăria, cu scopul de a ajunge cât mai sus în fotbal. A trebuit să respect programul, ceea ce acum nu regret deloc.

- Cum a fost debutul la o partidă de Liga a II-a?

- Am debutat cu FC Argeş, când antrenor era Tibor Selymes, care dădea foarte multă încredere juniorilor. Având în vedere acest lucru, m-am simţit foarte bine şi am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale mele.

- Cum ai ajuns la FC Bihor?

- Domnul Vizer îmi este impresar şi, preluând manageriatul echipei orădene, dorind să facă performanţă, ne-a adus pe mai mulţi juniori de la Salonta, de la o echipă care a ieşit de două ori campioană naţională.

- Cum caracterizezi actuala ediţie de campionat şi evoluţia formaţiei FC Bihor?

- Este o experienţă nouă pentru mulţi dintre noi, dar eu zic că ne-am descurcat foarte bine până acum. Nu ne aşteptam să ajungem chiar pe primele locuri, dar am muncit mult şi cred că s-a vazut aceasta şi-n jocul echipei, iar rezultatele confirmă atitudinea şi munca noastră.

- Aţi avut rezultate foarte bune în deplasare, în timp ce pe teren propriu, în retur, nu aţi prea reuşit ce v-aţi propus. Cum îţi explici?

- Când jucăm acasă ne dorim foarte mult să practicăm un fotbal frumos, astfel încât să aducem cât mai mulţi suporteri la joc şi să fie mulţumiţi, dar arma noastră este contraatcul, care-l putem realiza mai bine în deplasare.

- Ce şanse de promovare are FC Bihor cu patru etape înainte de final?

- Dacă am fi avut puţin noroc, acum aveam deja 4 puncte avans în fruntea clasmentului şi vorbeam altfel. Acum depinde numai de noi. Cum ne dorim foarte mult să promovăm, sigur la sfârşit o să fim pe un loc care să ne ducă în prima ligă.

- Care echipă ţi se pare a fi cea mai periculoasă dintre contracandidate?

- CS Mioveni, pentru că jocă un fotbal de calitate şi suntem în dezavantaj la meciurile directe (0-2, acasă, şi 1-0, în deplasare). Mai era şi echipa arădeană, UTA, dar a fost penalizată cu 12 puncte.

Citiţi interviul întreg pe site-ul clubului: www.fc-bihor.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON