URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Iulie 2024, 10:18

Andrea Bocelli concertează, în noiembrie, la Oradea! 

Andrea Bocelli concertează, în noiembrie, la Oradea!  sursa foto: Facebook / Andrea Bocelli
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebrul tenor Andrea Bocelli va concerta la Oradea! Anunțul a fost făcut miercuri de directorul APTOR, Alexandru Chira, care a spus că evenimentul va avea loc pe 17 noiembrie, în Oradea Arena. 

Andrea Bocelli va urca pe scenă cu mai mulți invitați, evenimentul făcând parte din turneul său aniversar de 30 de ani de carieră. 

Pe 17 noiembrie, la Oradea Arena 

„În cadrul ședinței de Consiliu Local din 26 iunie, APTOR a propus un proiect de hotărâre privind organizarea unui amplu eveniment în luna noiembrie, sub egida Sounds of Oradea Festival. În momentul respectiv, datorită clauzelor contractuale privind planul de promovare și anunțare a evenimentului, nu am putut face public numele artistului sau alte detalii privind acest eveniment. Mă bucur că pot face acest anunț astăzi, fiind vorba fără niciun dubiu de cel mai important artist care a concertat până în prezent în Oradea”, a spus, în deschiderea unei conferințe de presă ținute la Primăria Oradea, Alexandru Chira. 

El a continuat prin a prezenta câteva detalii din palmaresul impresionant al tenorului italian: „După ce a stabilit nenumărate recorduri, artistul a vândut peste 90 de milioane de albume și a generat peste 16 miliarde de stream-uri. De-a lungul carierei sale ilustre, a primit 6 nominalizări la Premiile Grammy, 6 nominalizări la Premiile Latin Grammy, un Golden Globe, 7 Brit Awards, 7 World Music Awards și o stea pe Hollywood Walk of Fame”. 

„Artistul a cântat pentru 4 președinți americani, 3 papi, familia regală britanică, mulți prim-miniștri, milioane de melomani și acum va concerta pentru publicul orădean pe data de 17 noiembrie, de la ora 20, pe scena care va fi contruită în Oradea Arena”, a adăugat Alexandru Chira, dezvăluind abia apoi numele invitatului. 

Prețurile biletelor

„Doamnelor, domnilor, pentru prima dată în Oradea, în data de 17 noiembrie, la ora 20, în noua sală polivalentă, Visit Oradea și Primăria municipiului Oradea au deosebita plăcere să anunțe concertul extraordinar al lui Andrea Bocelli. Andrea Bocelli va performa în 2024 în România doar în Oradea, fiind astfel cu siguranță unul dintre cele mai importante concerte ale anului din țară”, a spus șeful APTOR. 

Biletele, în total 5.030, au fost puse în vânzare miercuri, de la ora 11, pe iabilet.ro, cu cinci categorii de prețuri.

La zona VIP prețul depășește 1.500 de lei, la categoria A, în fața scenei, prețul este de 500 de lei, categoria B – 400 de lei, categoria C – 350 de lei (aici sunt cele mai multe bilete) și categoria D – 250 de lei (în lateralul scenei, cu vizibilitate redusă). Tuturor acestor prețuri li se adaugă taxe de procesare impuse de platforma de ticketing.

Cu invitați surpriză

Evenimentul din noiembrie face parte din proiectul prin care tenorul aniversează 30 de ani de carieră. „Artistul va avea astfel o serie de invitați pe scena din Oradea Arena, artiști precum o soprană, cel puțin un artist pop, orchestră și cor și mulți alți invitați surpriză”, a spus Alexandru Chira. 

Invitații vor fi stabiliți de către echipa lui Andrea Bocelli. „Eu am transmis echipei de management că mi-aș dori să fie cel puțin un artist român pe scenă”, a precizat directorul APTOR. 

Acesta a adăugat: „Sunt mândru că am reușit să convingem un artist de talie internațională precum Andrea Bocelli să concerteze în Oradea. Cred că acest tip de concert va contribui la creșterea notorietății regionale ca destinație de evenimente și de city break cultural”, a spus directorul APTOR, amintind de alte evenimente organizate în acest scop în Oradea, ca Havasi, Jose Carreras, Richard Clayderman și Angela Gheorghiu. 

„Cu asemenea artiști vom ajuta cu siguranță la creșterea atractivității orașului pentru pasionații de concerte și evenimente culturale”, a încheiat Chira. 

Andrea Bocelli, alături de fiul său Matteo, pe scena Premiilor Oscar - ediția 2024, interpretând „Con te partiro” (Time to say goodbye):

Investiție din bani publici

Răspunzând unei întrebări din partea presei referitoare la costuri, directorul APTOR a spus că, potrivit hotărârii de consiliu local, „contribuția de la bugetul local este de 2,1 milioane de lei, bugetul integral de cheltuieli este de 4,6 milioane de lei, deci diferența va fi acoperită din vânzarea de bilete și venituri proprii generate de eveniment”. 

Alexandru Chira a subliniat, referitor la motivația pentru organizarea acestui concert, că: „Este o investiție din partea orașului tocmai pentru a putea pune Oradea pe harta europeană a evenimentelor importante. Când ajungi să abordezi un astfel de artist, ești întrebat ce alți invitați ai mai avut. (...) E un prim pas în a ne pregăti și pentru alte evenimente importante. Nu ascund faptul că, atunci când va fi realizat noul stadion, având o capacitate mult mai mare de a primi invitați și spectatori, să putem organiza evenimente inclusiv cu artiști pop sau rock celebri la nivel mondial, pentru a crește atractivitatea orașului și din punctul acesta de vedere”. 

În ceea ce privește orchestra alături de care va urca pe scenă, aceasta va fi propusă de gazdele de la Visit Oradea. Alexandru Chira a spus că deocamdată nu s-au discutat detalii în acest sens, însă ar putea fi vorba despre orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. 

După concertul din Oradea, în cadrul aceluiași turneu, Andrea Bocelli va susține două concerte la Budapesta (pe 23 și 24 noiembrie), într-o arenă mult mai mare, de maximum 20.000 de locuri. Ambele au fost anunțate de mai multă vreme. Primul este sold-out, iar pentru al doilea mai sunt câteva bilete, la prețuri între 80 și 130 euro (400 și 650 de lei). 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON