URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Martie 2018, 12:55

Anchetă la Grădiniţa 31 din Oradea: O educatoare este acuzată de părinţi că bate copiii

Anchetă la Grădiniţa 31 din Oradea: O educatoare este acuzată de părinţi că bate copiii foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se fac cercetări la Grădiniţa 31 din Oradea, după ce mai mulţi părinţi ai unor copii din grupa mică s-au plâns că educatoarea Mirabela Murg îi bate pe micuţi.

Potrivit bihon.ro, părinţii susţin că acasă copiii povestesc că educatoarea i-a lovit pe unii dintre ei şi, de asemenea, se tem când o văd pe "doamna". Părinţii sunt nemulţumiţi şi pentru că educatoarea ar avea metode defel potrivite, precum închiderea copiilor neascultători în dulap.

"Refugiată" în concediu medical

Reclamaţiile părinţilor au fost puse pe masa directorului Liceului German, unitate de care aparţine Grădiniţa 31, încă de anul trecut. "În luna noiembrie, am primit o sesizare din partea unor părinţi care cereau schimbarea doamnei de la grupă. Chestiunea este mai delicată: părinţii spun că, acasă, copiii au spus despre alţi copii că ar fi fost agresaţi. Dar vorbim despre copii de trei ani şi cert este că nu există urme de violenţă asupra copiilor, nu a existat vreo solicitare a unui părinte de emitere a unui certificat medico-legal", a declarat directorul Nicolae Ungur, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Consiliul de Administraţie al şcolii a decis, aşa cum procedează la orice sesizare, constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, care să verifice reclamaţia. Totuşi, n-a putut face mai nimic, pentru că educatoarea Mirabela Murg a intrat în concediu medical, iar în această perioadă nu a putut fi cercetată.

"A revenit în prima zi a semestrului II, am avut o discuţie cu dânsa, susţine că acuzaţiile nu sunt adevărate, nu a bătut niciun copil, nu a avut loc vreo agresiune fizică, poate doar a ridicat tonul", a precizat Ungur. Tot la începutul celui de-al doilea semestru, părinţii – mai mulţi decât la prima reclamaţie - au făcut a doua sesizare scrisă, cerând acelaşi lucru: ca educatoarea să fie schimbată.

"Trebuie să facem cercetarea disciplinară. Nu pot să dau un om afară aşa, pur şi simplu, pentru că au zis copiii ceva acasă sau au plâns. Copiii de vârstă mică plâng", a spus Ungur. Directorul aşteaptă concluziile comisiei de cercetare, sperând să le primească la finalul săptămânii viitoare.

Anchetă şi la IŞJ

La finalul lunii februarie, părinţii au reclamat aceeaşi problemă şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, care de asemenea a declanşat o anchetă.

"După ce am înregistrat sesizarea comitetului de părinţi, am emis un ordin de serviciu prin care o echipă formată din colegi inspectori verifică cele semnalate. Colegii s-au deplasat la faţa locului, au stat de vorbă cu părinţii, cu angajaţii grădiniţei, şi aştept concluziile verificărilor", a declarat inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas pentru BIHOREANUL.

Educatoarea cu pricina este nouă la Grădiniţa 31. În ultimii doi ani, a fost în concendiu de maternitate, iar anterior a predat la Grădiniţa 46, de unde şi-a cerut transferul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON