Imediat după ejectarea mangerului de la Spitalul Municipal, dr. Pop Ovidiu Laurean, au apărut zvonuri cum că angiograful adus pe fonduri europene este un fel de second-hand la mâna a treia.
De răspândirea acestei idei s-a ocupat o ziaristă nu neapărat rău intenţionată, dar cam credulă şi, în plus, prietenă bună cu fostul manager. Fata a trimis, cu sârg, o circulară întregii prese şi s-a supărat că numai o parte dintre colegi au pus botul la manipulare. Noi nu.
Cum figura cu aparatul vechi n-a ţinut, s-a apelat şi la un inspector de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Acesta a avizat în vară aparatul, dar pesemne şi-a adus între timp aminte că atunci fusese tâmpit. Aşa că a sosit la Oradea, unde a constatat dintr-o dată că ar exista 40 de falsuri, drept urmare a suspendat autorizaţia de funcţionare.
Într-un elan erotico-profesional, omul s-a visat şi procuror, anunţând că se va lăsa chiar şi cu arestări. La numai o săptămână s-a concluzionat, însă, că nu era vorba de niciun fals, doar de mărunte încurcături în acte, iar angiograful era nou, aşa că a reprimit autorizaţia de funcţionare.
În perioada suspendării angiografului, 12 pacienţi au trebuit transportaţi şi trataţi de urgenţă la Cluj. Se pare că pentru fan-clubul fostului manager nu era nicio problemă dacă murea careva, căci avea şi doctorul autopsier Pop ocazia să-şi arate măiestria. Deşi mă îndoiesc că ar fi recunoscut că pricina deceselor a fost o făcătură de presă...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.