URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
14 Mai 2024, 22:05

Amendă uriaşă pentru un bărbat din Bihor, care a aruncat 7 pui de câine în faţa unei case

Amendă uriaşă pentru un bărbat din Bihor, care a aruncat 7 pui de câine în faţa unei case foto: Poliţia Bihor/BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Bihor, care a aruncat în faţa unei case din Paleu o plasă cu 7 pui de câine, a fost găsit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor şi s-a ales cu o amendă uriaşă nu doar pentru abandonarea patrupezilor, ci şi pentru că nu a sterilizat-o din timp pe mama acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliția Bihor, plasa plină cu căţei a fost găsită în urmă cu două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu. Fusese aruncată dintr-o maşină, după cum a relatat persoana dispecerului de la numărul 112.

La faţa locului au ajuns, în scurt timp, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, care au constatat că puii de câine erau recent născuți. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil", scrie în înformarea polițiștilor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat şi autoturismul, și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație". 

Ca urmare, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar pentru nesterilizarea mamei acestora, a mai primit o amendă în valoare de 5.000 lei. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Totodată, potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
În fața unei case? Băăă, ești votant al cucoanei Erbașu de te-ai prostit în halul ăsta?
La câte camere video sunt astăzi, tot la a doua sau a treia casă, nu arunci nimic pe stradă. Te duci frumos la primărie și lași plasa, dacă nu poți să crești cățeii, cu dedicație pentru guvernarea locală ce are toate mijloacele la dispoziție, pentru a-i duce la partid sau la edili acasă. Pentru pază ... că vin vremuri grele pentru aleși.
Postat 15 Mai 2024, 07:22 de KP
Foarte bine
Sper sa nu vina propaganda sa ne spună ca idiotul respectiv nu are bani de unde sa plătească amenda, ca e sarac blablabla, pt ca Bolojan la taxat:::))))) e prost omul , e prost, nu ai ce sa-i faci, sa facă bine sa plătească pt ca e prost și sa explice la vecini și prieteni ca e de prost. Scuză nu are acest IDIOT cu i MARE.
Postat 14 Mai 2024, 23:25 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON