URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2024, 19:31

Ambasadoarea SUA, vizită neanunțată public în Oradea. S-a dus și la centrul NATO (FOTO)

Ambasadoarea SUA, vizită neanunțată public în Oradea. S-a dus și la centrul NATO (FOTO) sursa foto: U.S. Embassy Bucharest
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, s-a întors joi la Oradea, într-o vizită ce nu a fost anunțată public, dar care a cuprins și o oprire la Centrul de Excelență NATO HUMINT, unde diplomata le-a mulțumit directorului Centrului, colonelul Iulian Barbu, și directorului adjunct, colonelul Herbert Millet, „pentru contribuția lor la apărarea NATO”, conform unei informări făcute vineri de Ambasada SUA, pe Facebook.

Kathleen Kavalec a fost însoțită de șefa Serviciului Comercial al Ambasadei, Laura Gimenez, și de directorul American Spaces, Irina Nițu.

Potrivit US Embassy Bucharest, ambasadoarea a revenit în orașul de pe Crișul Repede, la mai puțin de un an de la prima vizită, „pentru a afla mai multe despre dezvoltarea orașului și pentru a identifica oportunități de cooperare între SUA și România, inclusiv în afaceri, securitate și educație”.

„Călătoria sa la Oradea a început cu o vizită la Centrul de Excelență NATO HUMINT, pe care România îl găzduiește cu sprijinul Statelor Unite și al altor șapte aliați NATO. Ambasadoarea le-a mulțumit directorului Centrului, colonelul Iulian Barbu, și directorului adjunct, colonelul Herbert Millet, pentru contribuția lor la apărarea NATO și a felicitat Centrul pentru că este o dovadă a parteneriatului puternic și durabil dintre Statele Unite și România”, se arată în informarea publicată de Ambasada SUA în România. 

De asemenea, Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu primarul Oradiei, Florin Birta, și cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, „pentru a afla mai multe despre evoluțiile locale și pentru a discuta despre oportunitățile pentru companiile americane de a investi în regiune”.


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Tot joi, ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu președintele Fundației Comunitare Oradea, Sorin Constantin, și cu directoarea executivă Claudia Abrudan, „pentru a afla despre numeroasele modalități prin care Fundația sprijină educația și dezvoltarea comunității din Oradea”.

În Cetatea Oradea, reprezentanta SUA „a discutat cu un grup mare de studenți internaționali care participă la sesiunea de vară a Academiei Aspire, găzduită în acest an pentru prima dată în Oradea. Ambasadoarea Kavalec a discutat despre cariera sa diplomatică și despre domeniul Femeile, Pacea și Securitatea, precum și despre nevoia de a aduce mai multe femei în funcții de conducere”.

Kathleen Kavalec a vizitat și sediile start-up-urilor din domeniul IT Creatopy și Flipsnack, alături de directorul general Dan Oros, fiind vorba despre „companii înregistrate în SUA care au sediul chiar lângă Oradea și care utilizează automatizări bazate pe inteligența artificială pentru a ajuta companiile să ajungă la noi segmente de public”. 


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Ambasadoarea SUA în România a transmis despre periplul său prin Oradea: „A fost o plăcere să mă întorc în frumosul oraș Oradea pentru a vedea progresele înregistrate în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv noul aeroport, și pentru a mă întâlni cu atât de mulți oameni proactivi care acționează pentru o schimbare pozitivă. Înțeleg de ce Aspire Academy a ales să își desfășoare programul de vară în Oradea în acest an - aici există oportunități extraordinare pentru antreprenori și tineri.  Așteptăm cu nerăbdare vizitele viitoare și să vedem creșterea și progresul continuu de aici”. 


sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Spre deosebire de prima vizită la Oradea, din septembrie 2023, de data aceasta agenda nu a cuprins evenimente deschise publicului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Cam intunecati norii aia deasupra primariei
Doamna ambasador minte cum respira, la fel ca cei doi pacalici care o acompaniaza. Nici Bolojan nu ne-a spus vreodata de ce tot merge la Chisinau sau de ce a vizitat SUA pe banii nostri, alaturi de Birta. E drept ca nici ebihoreanul nu l-a intrebat vreodata. In schimb e foarte buna fotografia cu doamna, in care se vede clar ca balustrada podului e disproportionat de inalta chiar si pentru un adult.
Postat 29 Iulie 2024, 14:04 de 1x1
Nici doamna nu știe să se îmbrace.
Așa că, a luat fața de masă din bucătăria lui bunică-mea și a învârtit-o după fund. La fel ca prima țoapă a țării, care la ceremonia de la Paris și-a pus pe ea o draperie cu maci.
Postat 28 Iulie 2024, 18:45 de KP
Dl Primar Birta...
nu a scapat ocazia sa dovedeasca ca e un taran prost, prost educat si prost imbracat totodata. Din respect pt D-na ambasador si pentru oradenii pe care ii reprezentati puteati sa imbracati o tinuta mai eleganta, sacoul si camasa la moda in anii 80´, par achizitionate de la vre-un second hand pe care v-ati luptat sa il evacuati din centru. Birtinezu, o târă mai elegant ii lipseste totusi cravata de zici ca e presedinte de C.A.P. Puteti lua exemplu de la cei doi colonei de la Centrul de Excelență NATO.
Postat 27 Iulie 2024, 15:07 de Emilut
Sau...
Cum se maschează o misiune la centrul nato.
Postat 27 Iulie 2024, 09:15 de Vio_427
TheSolarConnection
Putin plânge pt nu mai prea are SCLAVI, pt că asa a fost tratată România. URSS a furat cat a putut din România.
Postat 26 Iulie 2024, 21:13 de Sandu2100
Cel de-al doilea razboi mondial si urmarile lui
In cel de-al doile razboi mondial, Romania a luptat in coalitia fascista, impotriva sistemuli comnunist mondial. Romania a luptat alaturi de Germania nazista, Italia fascista, Ungaria fascista hortista, Japonia militarista impotriva URSS aliata cu China Comunista. Romania a intrat in razboi alaturi de coalitia fascista pt eliberarea Basarabiei si Bucovinei de sub ocupatia URSS. Fortele democratice vestice, in frunte cu SUA si Anglia, au considerat fascismul, cu varful de lance nazist, mult mai periculos decat comunismul sovieto-chinez. Ca atare, fortele vestice s-au unit cu fortele comuniste, formand Fortele Aliate impotriva fascismului de diverse orientari. Aliatii au invins coalitia fascista. Prin intelegerea de la Yalta, Romania a fost repartizata in sfera URSS. Trupele sovietice au ocupat Romania si si-au impus guverne comuniste formate din colaborationisti de-ai lor. Ulterior anihilarii fascistilor, Rusia, China si Occidentul au inceput lupta pt suprematie, fiecare incercand sa-si impuna propriul punct de vedere cu Putin regretand tot timpul caderea fostului URSS. Putin, plange dupa puterea, influenta si avantajele de care a beneficiat candva Moscova.
Postat 26 Iulie 2024, 20:50 de TheSolarConnection
Obiectivul FRAVA la Dosarul 2 Mai
Practicile Vest (SUA/UE) introduse în România. Aplicarea legii conduce la reducerea cu 50% a deceselor la accidente. Astăzi e vodevil pe șoferul ucigaș nu-l poți atinge. Fenomenul persistă FRAVA a cerut Trotuar între Vama Veche și 2 Mai dar au huiduit Deruta va înceta dacă Procesul va fi televizat, conf. de presă Trebuie și la Romania să fie tras la răspundere acela în culpă
Postat 26 Iulie 2024, 20:13 de Just-22
Conferință de Presă?
Habar nu avem dacă la 14 August va fi conf.de presă. Când era proiectul lansat 2005/2006 la fiecare manifestare exista și o persoană de la US Embassy. Lumea știe că Vestul urmărește tot evenimentul petrecut în țară, în special Cazul cu drogatu dar prezența la proces alături de FRAVA ar fi benefică. FRAVA are inițiative favorabile practicii Vest, dar opoziția e marcantă
Postat 26 Iulie 2024, 20:03 de Just-22
USA Embassy in Bucharest
Informație. Pentru cine nu știe Ambasada SUA la București a sponsorizat FRAVA Project 2005/2006 ”Drepturi consumator la informare și accesul la justiție și rezultat” proiect activ astăzi unde observăm FRAVA Intervenient la Dosarul 2 Mai cu Termen de judecată la 14 August 2024 - Judecătoria Mangalia
Postat 26 Iulie 2024, 19:51 de Just-22
Ambasador al Speranței Mrs. KK
Foarte bine. Oradea merită asta
Postat 26 Iulie 2024, 19:47 de Just-22
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON