URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2020, 18:08

Viitorul e aici: Amazon va face livrări cu drone, care pot parcurge 24 de kilometri în 30 de minute (VIDEO)

Viitorul e aici: Amazon va face livrări cu drone, care pot parcurge 24 de kilometri în 30 de minute (VIDEO) (Sursa foto: Biziday.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gigantul din industria comerțului online, Amazon, a primit aprobarea pentru a face livrări cu drone Prime Air. Anunțul a fost făcut de Administrația Federală de Aviație (FAA) din SUA, după ce în luna august a anului trecut compania a depus o solicitare pentru a putea folosi dronele. 

Echipamentele pot livra colete cu o greutate de până la 5 kilograme și pot ''decola şi ateriza vertical, asemenea unui elicopter'', a spus Jeff Wilke, unul dintre dezvoltatorii proiectului, garantând că dispozitivele au fost concepute pentru a se menţine stabile chiar şi în condiţii de vânt puternic, notează site-ul Digi24.ro.  

„Cu ajutorul lor nu numai că nu vor mai fi înregistrate întârzieri, ci vom putea face mai multe livrări în același timp”, a mai precizat Wilke. Acesta a mai spus și că în zilele ce urmează Amazon va începe deja să folosească dronele la livrări. 

Anunţat încă din 2013, proiectul a fost dezvoltat de Amazon în secret o lungă perioadă de vreme. Dronele Prime Air, prezentate de compania americană anul trecut la o conferință din Las Vegas, pot transporta colete la distanțe de până la 24 de kilometri, în circa 30 de minute. 

Dronele sunt controlate cu ajutorul unor senzori, care pot detecta obstacolele precum cabluri, coşuri de fum şi alte obiecte, în timp real, pentru a evita accidentele, mai scrie sursa citată. 

Prima testarea a acestui serviciu de livrare a fost făcută de Amazon în 2016, în Marea Britanie.

Amazon este a treia companie americană care a primit aprobarea FAA pentru a folosi drone. Prima a fost firma Wing, deținută de Alphabet, care a primit aprobare în aprilie anul trecut, iar a doua a fost firma de curierat UPS, în octombrie anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON