URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Februarie 2021, 15:17

Alţi bani falşi descoperiţi de jandarmi, în Oradea. Procurorii DIICOT au început o anchetă

Alţi bani falşi descoperiţi de jandarmi, în Oradea. Procurorii DIICOT au început o anchetă foto: Jandarmeria Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar două zile după ce au prins, în zona Gării Oradea, un tânăr de 22 de ani cu două bancnote false de câte 50 de euro, jandarmii bihoreni au depistat un alt posesor de bani falşi.

De altfel, în urma apariţiei în mass-media locală a informaţiilor despre cei 100 de euro falşi confiscaţi, un angajat al unui punct de schimb valutar aflat tot în apropierea Gării le-a reclamat jandarmilor, vineri, că şi la el a mers un bărbat cu o bancontă falsă, tot de 50 de euro. Angajatul nu a schimbat-o în lei, pentru că a observat că bancnota nu avea elemente de siguranţă.

"În urma semnalmentelor furnizate, în mai puţin de 3 ore tânărul a fost identificat în zona Pieţei Bucureşti din municipiul Oradea. În urma controlului corporal, în portofelul acestuia a fost găsită o bancnotă falsă în cupiură de 50 de euro", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

Bărbatul, un orădean în vârstă de 33 de ani, a fost predat poliţiştilor aflaţi sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmii le reamintesc bihorenilor că, pentru a nu fi păcăliţi, trebuie să cumpere valută doar din surse autorizate şi să nu se bucure de un "chilipir", adică de o bancnotă vândută sub preţul real, pentru că cel mai probabil le aduce, de fapt, o pagubă.

"Nu uitaţi că unul dintre pretextele folosite de cei care doresc să plaseze valori falsificate este că nu au cartea de identitate asupra lor, acesta fiind motivul pentru care casele de schimb autorizate nu doresc să le convertească bancnotele", a mai transmis Jandarmeria. Oamenii legii mai spun că, de obicei, persoanele care încearcă să îşi înşele semenii cu bani falşi repetă insistent că se grăbesc, tocmai pentru a nu fi prinşi de jandarmi sau de poliţişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON