URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2024, 07:18

Alertă de securitate pentru România: Ambasada SUA avertizează că există amenințări împotriva sinagogilor, templelor și moscheilor

Alertă de securitate pentru România: Ambasada SUA avertizează că există amenințări împotriva sinagogilor, templelor și moscheilor (foto: Inquam Photos/George Călin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București i-a îndemnat pe cetățenii americani să fie prudenți în weekendul 11-13 octombrie, întrucât există amenință împotriva instituțiilor religioase. 

„Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie”, se menționează în alertă.

Diplomația americană le recomandă cetăţenilor precauţie sporită, să ia în considerare evitarea instituţiilor religioase în această perioadă, să nu atragă atenţia asupra lor, să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jur şi să îşi revizuiască planurile personale privind siguranţa.

Reacția SRI

După emiterea alertei, Serviciul Român de Informații (SRI) a precizat că, în acest moment, nu deține informații care să justifice creșterea nivelului de alertă teroristă, dar va acorda o atenție deosebită pentru a menține securitatea în România.

„În prezent, SRI nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă. Ținând cont, totuși, de contextul internațional de securitate și evenimente religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente, împreună cu toate celelalte structuri și instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

Totodată, Ministerului Afacerilor Interne a subliniat că structurile instituţiei se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

”Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, împreună cu partenerii instituţionali, se vor afla în stradă, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor în care se desfăşoară ceremonii religioase, lăcaşurilor de cult şi locurilor cu public numeros, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor. Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgenţă 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne. Vă asigurăm că suntem permanent la datorie pentru siguranţa dumneavoastră!”, a transmis MAI.

Alerta SUA vine în perioada în care evreii sărbătoresc Yom Kippur (Ziua ispășirii), cea mai însemnată dintre cele trei mari sărbători religioase evreiești.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON