URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Aprilie 2019, 11:11

Al treilea deces pe fondul gripei în Bihor: O femeie de 43 ani din Salonta, cu grave probleme medicale, a murit la Spitalul Judeţean

Al treilea deces pe fondul gripei în Bihor: O femeie de 43 ani din Salonta, cu grave probleme medicale, a murit la Spitalul Judeţean (foto: generic, sursa: www.digi24.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie în vârstă de 43 de ani, din Salonta, a murit la Spitalul Judeţean din Oradea, devenind a treia victimă a gripei în Bihor în acest sezon şi a 190-a în ţară.

Decesul a fost confirmat în cursul zilei de sâmbătă de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, după ce femeia fusese spitalizată încă de la jumătatea lunii trecute.

"Este vorba despre o pacientă internată pe 15 martie, în stare foarte gravă, la Spitalul din Salonta, care de un an de zile suferea de anemie severă din cauza unor sângerări. După cinci zile, pe 20 martie, a fost transferată la Spitalul Judeţean, în Oradea, care i-a recoltat probe deoarece avea simptome de gripă, confirmarea gripei a venit pe 22 martie, când s-a confirmat că avea virus de tip AH1N1", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, dr. Daniela Rahotă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

"Starea pacientei era foarte gravă, nu fusese vaccinată, iar pe fondul problemei medicale persistente de un an nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa", a mai spus dr. Rahotă.

Potrivit şefei DSP Bihor, în Spitalul Judeţean din Oradea mai este internată o femeie de 47 de ani cu gripă, aflată, de asemenea, în stare foarte gravă.

În acest sezon, în Bihor au fost confirmate 29 de cazuri de gripă, din care 18 de subtip H1, iar 11 de tip H3, la nivel naţional numărul fiind de 2.164 cazuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Caz musamalizat
Buna ziua,as avea si eu o intrebare....De ce se musamalizeaza cazul pacientei in varsta de 43 ani din Salonta ? Știați că fata a fost internată vinerea dupa masa in spitalul Salonta cu mici simptome de răceală? După care sâmbătă si duminica a scuipat sânge cand tusea.....Ce a facut medicul care se ocupa de ea .... I a spus sa nu se panicheze pt ca probabil i au puscat ceva venișoare la gât din cauza tusei.....SERIOS????? Sa nu mai vorbim ca era angajată a Spitalului Salonta .....Au ținut o până miercuri internată în Salonta si la cerințele disperate ale colegilor de munca au trimis o intr un final la Oradea.....cand deja a fost prea târziu. Deci pana la urma ce a fost ??? Gripa sau incompetența medicilor care au tratat-o cu indiferență, fiind si colega cu ei. Ma intreb cum am fi noi atunci tratați,niste pacienți oarecare.....
Postat 02 Aprilie 2019, 14:15 de Iulia19
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON