URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2020, 11:35

Aglomeraţie la Serviciul Caziere din Bihor: „Nu se respectă nicio regulă de distanțare socială”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de persoane s-au strâns în ultimele zile la Serviciul Cazier Judiciar al Poliţiei Bihor de pe strada Dunărea, unde cozile s-au întins până în stradă pe tot timpul programului de lucru. 

"Am fost ieri în jurul prânzului sa fac o solicitare pentru eliberarea cazierului, însă, afară, rândul era de vreo 200 de persoane, fără exagerare. Am renunţat bineînţeles, iar azi dimineaţă în jurul orei 07.45 am revenit, deşi programul cu publicul începe la ora 08:30. La 07.45 aveam deja 17 persoane în faţa mea, iar după scurt timp în spatele meu s-a format un rând de câteva zeci de persoane, în scurt timp estimez ca vor fi din nou 200", s-a plâns o cititoare, Ioana C., BIHOREANULUI.

Potrivit acesteia, oamenii stau buluc şi nu se respectă nicio măsură de distanţare socială, recomandată din cauza pandemiei de coronavirus.

"E scandalos cum se gestionează situaţia de către autorităţi. Este umilitor şi ineficient. Nu este respectată nicio regulă de distanţare socială, nu este prelungit programul de lucru, nu se deschide mai repede, deşi deja la 08:30 eram cam 60 de persoane la rând", a mai precizat cititoarea.

Interpelată pe marginea problemei, purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța, a declarat că aglomeraţia a fost generată de examenul de titularizare al profesorilor, care în aceste zile depun dosarele pentru concurs şi au obligaţia de a ataşa cazierul judiciar şi certificatul de integritate comportamentală, în original, ambele documente fiind eliberate de Serviciul Cazier.

"Situaţia a fost adusă la cunoştinţa Prefecturii Bihor şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Bihor. Pentru a evita aglomeraţia, ISJ Bihor a şi anunţat că aceste documente se pot depune ulterior", a declarat Alina Fărcuţa.

Decizia a fost publicată, deja, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. Potrivit anunţului, cele două documente se pot depune şi la unitatea de învăţământ, la data prezentării pentru încheierea contractului individual de muncă, în situaţia în care acestea nu sunt anexate la cerere în perioada de înscriere la concursul național", se precizează în anunţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ghiseul pt cazier - o problema grava in oras
o problema serioasa, care dureaza de mult timp, fara sa pese nimanui. anul trecut a fost nevoie sa vin in 3 zile consecutive pt a putea primi cazierul - in primele doua zile, le-a picat sistemul, am asteptat 3 ore in prima zi, apoi 1 ora in urmatoarea, pt ca in final in a treia sa se fi rezolvat problema informatica. de fiecare data se ridica din umeri si nimeni nu stie cat poate dura remdierea softului informatic. cele 2 angajate se straduiesc sa rezolve cat mai multe cereri, insa de multe ori, si ele sunt depasite de situatie.
Postat 16 Iunie 2020, 13:10 de roger
boi si vacile acceptam tot...
dosarul cu sina si in originla tot, de ce nu se poate lua online ? de ce acolo unde se depune dosarul nu se solicita cazierul de la cealalta institutie? doar pentru ca asta ar inseman sa lucreze institutiile pentru cetatean si nu invers... domn prefect o parere? avem asteptari tocmia petntru ca veniti din mediul umilit de institutii pana la batjocura.
Postat 16 Iunie 2020, 12:48 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON