URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Mai 2020, 12:20

Aglomeraţie în vamă: La Nădlac, şoferii aşteaptă mai bine de cinci ore la intrarea în ţară (VIDEO)

Aglomeraţie în vamă: La Nădlac, şoferii aşteaptă mai bine de cinci ore la intrarea în ţară (VIDEO) sursa foto: www.specialarad.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românii care intră în ţară prin vama Nădlac I, din judeţul Arad, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Ridicarea restricţiilor pentru cetăţenii care se întorc din străinătate şi care acum nu mai intră în carantină instituţionalizată, ci trebuie să meargă în izolare la domiciliu, a provocat un val uriaş de repatriaţi. 

Timpii de aşteptare la punctul de trecere a frontierei sunt de peste 300 de minute, iar cozile de maşini se întind pe mai bine de 10 kilometri.

Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a declarat că de vină pentru această situaţie este atât o creştere semnificativă a traficului la frontieră, cât şi deficitul de personal pe partea maghiară. "Ce pot să vă spun, desigur, din ce am discutat cu lucrătorii de aici, este faptul că situaţia are la bază, în principal, două cauze. Vorbim în primul rând despre faptul că a crescut traficul, iar o altă cauză este deficitul de personal al colegilor maghiari. Din informaţiile mele, partea maghiară lucrează cu doar trei persoane, pe când noi avem mult mai multe", a explicat Stoian, pentru site-ul specialarad.ro.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au confirmat cauzele menţionate de prefect. "A crescut substanţial numărul de persoane care trec frontier, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire. O altă problemă care cauzează aceste cozi este lipsa de personal a părţii maghiare. La noi nu este o problemă cu personalul. Totodată, la aceşti timpi ridicaţi de aşteptare contribuie şi formalităţile care se fac acum, iar aici ne referim la completarea unui formular, la luarea temperaturii etc. Vă mai pot spune că, până la problema pandemiei, timpul de aşteptare pentru o persoană era de aproximativ un minut, în vreme ce acum este de aproximativ zece minute", a precizat agent-şef adjunct Claudia Ardelean, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cel puţin deocamdată, la punctele de trecere a frontierei din Bihor nu par a exista probleme similare. Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, la vama Borş timpul de aşteptare este de 10 minute, fiind deschise cinci artere pe sensul de intrare şi două pe sensul de ieşire.

În ultimele 24 de ore, prin acest punct de trecere a frontierei au intrat în ţară 2.600 de persoane, cu 2.000 de mijloace de transport.

UPDATE: Protest în vamă

Obligaţi să aştepte ore în şir, după călătorii lungi, românii care stau la coadă la vama Nădlac, ca să intre în ţară, au protestat. Sute de oameni s-au revoltat, reproşându-le poliţiştilor de frontieră şi jandarmilor că sunt ţinuţi în condiţii nefireşti, fără acces la toalete sau la magazine din care să-şi cumpere apă ori alimente.

Ei au strigat îndelungat "Hoţii!" şi "Lăsaţi maşinile să treacă", iar la un moment dat au cântat şi imnul României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON