URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2024, 18:50

Aeroportul din Debrețin, închis pentru „cel puțin o săptămână”. Motivul: starea proastă a pistei

Aeroportul din Debrețin, închis pentru „cel puțin o săptămână”. Motivul: starea proastă a pistei foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul din Debrețin a fost închis temporar, din cauza stării pistei, care a fost afectată de temperaturile ridicate persistente, a informat agenția de presă ungară MTI.

„În timpul inspectării pistei efectuate joi seară, la ora 18, angajaţii au constatat pe suprafaţa pistei un defect apărut din cauza temperaturilor ridicate persistente, prin urmare, ţinându-se cont de cel mai înalt nivel al reglementărilor de siguranţa zborului, s-a decis închiderea temporară a Aeroportului Internaţional Debrecen, până la remedierea defecţiunii”, a informat MTI.

Potrivit unui comunicat al conducerii aeroportului, remis joi, „remedierea problemei apărute va dura, şi în funcţie de condiţiile meteo, cel puţin o săptămână”, iar „companiile aeriene partenere care operează zboruri de linie şi zboruri charter au fost informate astfel încât să poată lua, cât mai curând posibil, decizii privind reprogramarea zborurilor şi să îşi poată informa pasagerii”.

„Se face tot posibilul pentru a finaliza cât mai repede reparaţiile și a putea primi din nou pasageri”, mai precizează comunicatul aeroportului din Debrețin, citat de MTI.

Închiderea acestui aeroport afectează și cetățeni români din partea de nord-vest a țării, inclusiv din Bihor, care foloseau de aici serviciile companiei low cost Wizz pentru a ajunge în diverse destinații din Europa.

În comunicatul Aeroportului din Debrețin se menționează că pasagerii trebuie să contacteze companiile aeriene ori agențiile de turism pentru a afla detalii despre reprogramarea zborurilor. 

Anunțul publicat de reprezentanții aeroportului din țara vecină:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cainele moare de drum lung...
... si pr*stii de grija ungurilor!
Postat 13 Iulie 2024, 15:33 de pinonel
KP
La fiecare cursă ai transport Oradea-Debrecen si retur.
Postat 13 Iulie 2024, 15:28 de Sandu2100
Dacă pe Bolojan și Birta i-ar fi dus mintea ...
... astăzi aveam curse publice de autocar (3 per zi dus-întors cel puțin), care să facă legătura între aeroportul Debrecen cu cel din Oradea și un acord de utilizare a aeroportului orădean cu operatorii de acum de la Debrecen. Pentru asta însă ar fi trebuit ca cei doi edili să gândească niște variabile din timp, pentru că de lucrările de reabilitare de la aeroportul ungar se știe de mai bine de un an.
Postat 13 Iulie 2024, 08:41 de KP
..........
Când am spus zboruri multe nu mă gândeam la milionul de pasageri pe an.Ce ai acum? Un lot cu care practic faci turism prin Europa dc vrei sa ajungi undeva că e doar cu escala și probabil dp expirarea subvenției va fi pa.Vei avea acele legături spre București ( deocamdată doar in plan) Singura destinație promisă ca legătura directă e Londra cândva.Acum se invocă apropierea de Debrecen dar vei vedea că din toamnă când ei vor pierde mai multe zboruri nu va fi o revigorare pe aeroportul Oradea și eu as fi cel mai fericit dc din toamnă n-aș avea dreptate și ai putea să-mi bagi sub nas marile realizări al lui Jurca sau cum îl cheama pe actualul administrator.Asta e adevărul că azi orașului îi lipsește cel mai mult niste manageri pricepuți care sa valorifice tot ce s-a făcut până acum și nu în ultimul rând să-l întrețină.Nu un Aquapark administrat de ADP care da bazinul olimpic CSM ului care apoi îl ține gol iar ADP face cu un milion de euro un lighian ca înlocuitor pt bazinul olimpic pt turiști.Nu o viceprimarita care dp furtuna care a decimat pomii în oraș promite cea mai mare campanie de plantari iar în realitate s-a plantat mai puțin că oricând.Oameni care știu ce fac nu care țin unele zone în șantier practic de o generație și nici acum nu se întrevede finalul (independentei) etc Ai băgat în aeroportul ăla 100 mil euro doar acum că a mai papat câteva zeci recent și atunci minimul e sa aduci un sef acolo cu experiență că nici într-o mașină de curse nu pui un amator doar dc vrei sa eșueze la prima curba.
Postat 12 Iulie 2024, 22:46 de Robert
@Robert
Lucrurile evoluează! În comentariul tău parcă îi aud pe udemeristii de acum câțiva ani ( adică tot aceeași de acum, în mare parte) că " Oradea nu o să aibă zboruri niciodată pentru că Cluj, pentru că Debrecen", acum vreți să ne băgați în cap ca nu o să aibă zboruri multe... Ei, na belea, uite că are. Multe, puține, are! E clar că nu o să fie la nivelul Heatrow Sau Fiumicino... Că la unii l-ii mai dragă cioara de peste gard decât găină din ograda proprie, asta-i altă poveste...
Postat 12 Iulie 2024, 20:43 de FVG
..........
FVG obisnuieste-te cu ideea că aeroportul Oradea nu va avea zboruri multe niciodată.La atras fonduri UE mai e cum e adică bine dar în rest avem cei mai prosti administratori ever practic peste tot.Ca toate investițiile de milioane și zeci de milioane fiecare zac practic fără a fi exploatate la potențialul lor real.Ciuperca varza,cetatea moarta,transport public jalnic ( acum am schimbat doua autobuze ambele erau fara aer condiționat la 40 grade afara ba la al doilea am mers cu ușa deschisă ca în 1990,în OTL s-au investit in ultimii ani cel puțin 30 poate chiar 40 mil euro și e o mizerie de serviciu) așa că bafta sa vezi orice sau macar ceva că funcționează cumva din ce fac ăștia.
Postat 12 Iulie 2024, 19:48 de Robert
Simplu!
Soluția simpla și apropiata este aeroportul din Oradea! Chiar dacă numai temporar, până la soluționarea problemelor legate de calitatea pistei. Aici UDMR - ul ar putea face un pic de lobby, să pună și ei o vorba bună, ar face o impresie frumoasă, participand ca întotdeauna la dezvoltarea aeroportului orădean...
Postat 12 Iulie 2024, 19:15 de FVG
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON