URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2024, 11:21

Adversar prea puternic pentru CSM Oradea, marţi seara, în Liga Campionilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au avut o partidă foarte dificilă marţi seara, la Bazinul Ioan Alexandrescu, în cea de-a doua etapă a Grupei A din Liga Campionilor Europeni, unde au primit replica echipei campioane a Serbiei VK Novi Beograd, formaţie care în sezonul trecut a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor. 

Deşi au încercat să facă faţă adversarului, echipa orădeană a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 9-15, după ce toate cele patru sferturi au fost adjudecate de oaspeţi, astfel: 2-3, 2-4, 3-5 şi 2-3.

Încurajaţi de publicul orădean, prezent în număr destul de mare, jucătorii de la CSM au început bine şi au reuşit să deschidă scorul, prin David Belenyesi. Oaspeţii au egalat însă din penalty, după care au marcat şi alte două goluri, pentru a se desprinde pe tabelă. Ultimul gol al primului sfert a fost reuşit totuşi de Filip Gardasevic, iar în prima pauză s-a intrat cu scorul de 2-3.

În sfertul al doilea, Duro Radovic a înscris pentru Novi Beograd, dar a răspuns Belenyesi şi CSM-ul s-a apropiat din nou la un gol. A fost însă pentru ultima oară când diferenţa pe tabelă a fost la limită, pentru că ulterior jucătorii echipei sârbe au început să se desprindă. Chiar în ultima secundă a sfertului II, oaspeții au marcat un gol de la distanţă, care i-au dus la trei goluri, prin Milos Cuk, iar la jumătatea partidei tabela indica 4-7.

Din păcate, primele minute după pauza mare au aparţinut clar sârbilor, care au marcat trei goluri consecutiv şi s-au desprins decisiv, scorul devenind 4-10.

Oradea a replicat prin Ivan Gusarov şi Petar Velkic, pentru a mai reduce din handicap, dar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 7-12.

Ultimele opt minute nu au adus vreo schimbare în aspectul jocului: cei de la Novi Beograd au mai marcat de trei ori, iar orădenii de două ori, iar rezultatul final a fost 9-15, echipa sârbă fiind marea favorită a acestei grupe. 

CSM Oradea se va bate pentru locul 2, loc calificabil, cu Steaua şi Waspo Hannover.

În partida de marţi seara de la Bazinul Ioan Alexandrescu, Ivan Gusarov a marcat trei goluri pentru CSM, David Belenyesi şi Filip Gardasevic au înscris de câte două ori, Nichita Ilisie şi Petar Velkic reuşind celelalte două goluri ale gazdelor.

De la campioana Serbiei, Vasilije Martinovic a fost cel mai eficace, cu 4 goluri, Dorde Vucinic a înscris de 3 ori, iar Dimitrios Skoumpakis, Milos Cuk și Angelos Vlachopoulos au avut câte 2 reușite.

În cealaltă partidă a etapei a 2-a din Grupa A a Ligii Campionilor, la Bucureşti, Steaua a învins la penalty-uri formaţia germană Waspo Hannover cu scorul de 13-12, după ce la finala timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 8-8.

Astfel, în clasamentul Grupei A, după două etape, pe primul loc se află VK Novi Beograd cu 6 puncte, urmată de CSM Oradea cu 3 puncte, Steaua București cu 2 puncte şi Waspo Hannover cu 1 punct.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca la Bucureşti, cu Steaua, pe 29 octombrie, cu începere de la ora 19:15.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON